Zbog korone je zatvorena neurologija u Vinogradskoj; zaražene su liječnica, medicinska sestra i dvije pacijentice

Otkazuju se svi pregledi i kontrole, primaju se samo hitni slučajevi

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Koronavirus je ušao na Kliniku za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, zbog čega se otkazuju svi pregledi i kontrole, a primaju se samo hitni slučajevi. Ravnatelj bolnice prof. Mario Zovak kazao je za Index kako je virus u Kliniku ušao preko dvije pacijentice koje nisu međusobno povezane i koje jednako tako nisu bile dužne donijeti negativan test pri dolasku u bolnicu.

Pacijenti i medicinsko osoblje, koji su bili u kontaktu s pacijenticama, testirani su, a zasad je virus potvrđen kod jedne liječnice i jedne medicinske sestre.

Utvrđuju se kontakti

“Pacijentice nisu znale da su zaražene, tijekom boravka na odjelu kokantaktirali su ih članovi obitelji i doznale su da su njihovi kontakti pozitivni. One međusobno nisu povezane, no sve su odmah rekle našim djelatnicima”, kazao je prof. Zovak te je potvrdio da su pozitivne i liječnica i medicinska sestra.

Potom je dodao kako se trenutno utvrđuju svi kontakti kako bi vidjeli koliko će ljudi morati u samoizolaciju. “Odgađamo sve preglede koje možemo odgoditi, dakle sve koji nisu hitni slučajevi”, dodao je ravnatelj bolnice.

9 pozitivnih, 26 u samoizolaciji

Prof. Zovak je otkrio i da je u cijelom KBC-u Sestre milosrdnice s jučerašnjim danom bilo 9 pozitivnih djelatnika, među kojima su i liječnice i medicinske sestre,. Uz to je 26 osoba u samoizolaciji.

“Ovih 9 zaraženih djelatnika se nije zarazilo u bolnici, već na godišnjim odmorima i nisu ni došli na posao jer su prije povratka testirani tako da nije došlo do širenja zaraze unutar bolnice”, rekao je za Index prof. Zovak.

Zdravka Grund
Telegram autor
1911 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program