Vitez Reiner baš nema sreće. Prvi dan nakon izlaska iz samoizolacije bio je sa zaraženom osobom, sad je opet doma

'U ponedjeljak ću se testirati, pa vidjeti hoću li, budem li negativan, moći nastaviti raditi', kaže

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Željko Reiner od danas je preventivno ponovno kod kuće. Naime, potpredsjednik Sabora, inače liječnik, u utorak je, prvi radni dan po izlasku iz samoizolacije, radio u ambulanti sa sestrom koja se u četvrtak razboljela “i postala pozitivna” na SARS CoV-2.

“Po savjetu epidemiologa sam ostao kod kuće i u ponedjeljak ću se testirati. Tada ću vidjeti hoću li, budem li negativan, moći nastaviti raditi pod pojačanim epidemiološkim nadzorom ili ću opet ići u samoizolaciju. A to stvarno ne bih rado“, rekao je akademik i vitez Reiner za Hinu.

Prva samoizolacija

Također je kazao da se osobno osjeća dobro “i posve zdravo“. Reiner je prvu samoizolaciju odradio nakon što je krajem rujna bio u kontaktu s pozitivnom osobom. Osim njemu, mjera samoizolacije određena je i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, tajniku Sabora Davoru Orloviću te četvorici djelatnika u kabinetu predsjednika Sabora.

Na kraju se pokazalo da je Reiner negativan, ali je zato Jandrokovićev test bio pozitivan. On je ovih dana izašao iz izolacije, a dok je bio doma javio se videom u kojem je poručio da “jedva čeka da se vidi sa svima”,

Više s weba
Ostanite uz telegramov program