U Zagrebu u posljednja 24 sata imamo 91 novi slučaj zaraze

U domovima za starije nema novih slučajeva, no još jedan razred je završio u samoizolaciji

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Grad Zagreb u posljednja 24 sata bilježi čak 91 novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćeno je na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite. Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, kazala je kako su proveli 1058 testiranja i da je 91 test bio pozitivan. “Shodno tome kao posljedica u samoizolaciju je otišlo 290 ljudi”, kazala je Rotim.

Govoreći o novozaraženima, Rotim je kazala kako se za 32 njih ne zna kako su se zarazili, da su 46 kontakti ranije zaraženih osoba, 6 sudionici obiteljskih okupljanja, da je moguće da se jedna osoba zarazila prilikom hospitalizacije, da su tri novozaražene osobe doputovale iz BiH, dok je za tri epidemiološka obrada još u tijeku.

U samoizolaciji još jedan razred

Rotim je izvijestila kako u domovima za starije i nemoćne nema nove zaraze, ali da imaju jednog pozitivnog učenika u školama zbog kojeg je 18 njegovih školskih kolega stavljeno u samoizolaciju. U Zagrebu su trenutačno 503 aktivna slučaja zaraze koronavirusom, a 2195 ljudi je u samoizolaciji.

Iz Zavoda za javno zdravstvo apeliraju na Zagrepčane da se pridržavaju epidemioloških mjera, ali jednako tako apeliraju i na zaražene da im iskreno navedu svoje kontakte kako ih, prema riječima Cecilije Rotim “ne bismo morali spajati danima nakon toga”.

Zdravka Grund
Telegram autor
1907 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program