U splitskoj gimnaziji cijeli razred je završio u samoizolaciji, čekaju se rezultati testa jedne učenice

U samoizolaciji su i dva razreda iz Istre

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Sve više razreda diljem Hrvatske ulazi u samoizolaciju zbog sumnje u zarazu koronavirusom ili zbog potvrđenih slučajeva. Posljednji su zabilježeni u Splitu i na području Istarske županije. Tako je zbog učenice jedne splitske gimnazije u samoizolaciji završio cijeli njezin razred. Otkrio je to jutros za N1 televiziju Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Đonlić je rekao da se još ne zna je li učenica četvrtog razreda zaražena te da se čekaju rezultati. “Ukoliko test bude pozitivan, razred ide u izolaciju 14 dana, a ako bude negativan, učenici će se vratiti u školu”, rekao je. No, N1 neslužbeno doznaje da je djevojčica pozitivna.

Čeka se odluka epidemiologa

Pročelnik je kazao da se nastava na početku nove školske godine inače odvija normalno, po modelima koje su škole izabrale. Upitan što ako se simptomi bolesti razviju nekoliko dana nakon što mogući prvi nalaz testa bude negativan, Đonlić je rekao da će se postupiti po preporukama epidemiologa.

“Epidemiolozi će odrediti daljnje mjere i postupke, u tom smislu postupat ćemo kako struka kaže, ali ono što očekujemo da danas budu poznati ti rezultati, ako bude pozitivan test, onda će gotovo sigurno svi učenici ići u samoizolaciju, ukoliko ne, postupat će se po preporukama epidemiologa”, rekao je Đonlić.

Samoizolacije i u Istri

Istarski stožer civilne zaštite jutros je također izvijestio kako imaju slučajeve zaraze zbog kojih su u samoizolaciju morali staviti cijele razrede. Tako su zbog pozitivnih učenika u samoizolaciju stavili razred u Osnovnoj školi “V. Gržalja“ Buzet, te razred u Srednjoj školi Buzet.

Iz Stožera navode da imaju i pozitivnu osobu koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju, zbog čega su sudionicima tog natjecanja također odredili samoizolaciju.

Zdravka Grund
Telegram autor
1901 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program