U samoizolaciju poslan cijeli kapucinski samostan u Varaždinu, pozitivni su gotovo svi fratri

Trenutno nitko nema teške simptome

ZADNJA IZMJENA: lis 18, 2020
Foto: Franjevci kapucini/Facebook
Što se upravo događa s koronavirusom:

Svi članovi kapucinske zajednice samostana Presvetog Trojstva u Varaždinu, nakon više potvrđenih slučajeva zaraze Covidom 19, nalaze se u samoizolaciji, izvijestila je u nedjelju Varaždinska biskupija. Do daljnjega se odgađaju sve redovite pastoralne aktivnosti u župi sv. Vida.

Crkva u sklopu samostana je dezinficirana te će drugi svećenici gradskih župa i centralnih biskupijskih ustanova u njoj slaviti svete mise prema uobičajenom rasporedu, stoji u priopćenju.

Pozitivni skoro svi fratri i postulanti

Također, epidemiološka služba Varaždinske županije poziva vjernike ukoliko netko osjeća simptome zaraze neka se javi svome liječniku opće medicine. Iz kapucinskog samostana su pak izvijestili kako su skoro svi fratri i postulanti pozitivni na koronavirus te kako zasada nitko nema teške simptome.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, u 27 slučajeva radi se o bliskim obiteljskim i radnim kontaktima, dok je kod 25 osoba izvor zaraze nepoznat, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program