Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Onaj tip koji je povećao cijenu lijeka protiv AIDS-a sad je na Twitteru malo gnjavio novinarku, pa mu je blokiran profil

Novinarka Teen Voguea za pomoć se obratila glavnom čovjeku Twittera

Pošalji Podijeli Tweetaj

Iritantni internetski trol i jedan od najomraženijih ljudi u Americi, Martin Shkreli suspendiran je na Twitteru u nedjelju popodne nakon što je sustavno svojim glupavim pošalicama maltretirao novinarku i urednicu Teen Voguea Lauren Ducu, objavio je The Verge.

Shkreli, poznat po tome što je u 2015. podigao cijenu Daraprima (lijeka za bolesti koje uzrokuje parazit koji napada one sa slabijim imunitetom, poput oboljelih od AIDS-a) sa 13.50 dolara na 750 dolara, omražen je od tada, a ovaj put se našao na meti internetskih uvreda jer je uznemiravo Lauren Ducu. Ona se, pak, našla u središtu javnosti nakon članka u Teen Vogueu u kojem proziva Donalda Trumpa.

Shkreli je pozvao Ducu na inauguraciju Trumpa

Shkreli, okorjeli Trumpov pristaša, nakon toga ju je odlučio trolati na Twitteru. Duca je u četvrtak objavila screenshoot direktne poruke u kojoj je Shkreli poziva da mu bude pratilja na inauguraciji Donalda Trumpa. Njezin komentar bio je da bi “radije pojela vlastite organe”.

Shkreli se nadovezao rečenicom u kojoj piše da se “malo zatreskao u Lauren”. Također, svoju profilnu sliku zamijenio je fotografijom Duce i njezina supruga s fotomontažom svoje glave na mjestu glave njezina partnera. Nije stao ni na tome, već je svoj banner zamijenio kolažom fotografija na kojem je Lauren, dodajući stihove singla iz 1994. “I swear”.

Poslala je screenshotove tvitova Jacku Dorseyju

Kasnije je tvitao i da je kupio domenu pod imenom “oženimelauren.com”, na što su se nadovezali njegovi fanovi i počeli tvitati raznorazne fotošopirane varijante Shkrelija i Duce.

Kada su ga kontaktirali iz The Vergea za komentar, nešto malo prije nego što mu je Twitter račun bio suspendiran, Martin Shkreli izjavio je da ne smatra svoje postupke uznemiravanjem te da ne misli da su bili “protiv Ducine volje” jer ona nije odgovorila ni na jednu njegovu poruku niti mu je rekla da prestane.

Dodao je da je mislio da su Photoshop vizuali jednaki tome što bi netko napravio “Justin Bieberu ili bilo kojem drugom celebritiju”. Duca je direktoru Twittera, Jacku Dorseyu, poslala schreenshotove Shkrelijeva profila u nedjelju u 10.55, a njegov Twitter račun je ekspresno blokiran u 13.00 istog dana. “On je dokazani ljigavac i definitivno je zaslužio suspenziju svog računa – možda i zauvijek”, izjavila je Lauren Duca za BuzzFeed.

Podijeli 2 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani