Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Ona vijest o trudnoj Francuskinji koja traži zgodnog Australca (oca svog djeteta) samo je marketinški trik

Priču o trudnoj turistkinji prenijeli su svi mediji i bila je na naslovnicama portala

france
Pošalji Podijeli Tweetaj

Potvrđeno je da je priča o Natalie Amyot, francuskoj turistkinji koja je privukla svjetsku pozornost tražeći pomoć u potrazi za Australcem s kojim je zatrudnjela, zapravo marketinški trik za lokalnu turističku agenciju.

Nakon što se priča počela raspadati u srijedu, marketinška kompanija Sunshine Coast potvrdila je da je snimila ovaj video koji je bio podvala za promociju putničke agencije iz Queenslanda, koju je australski Huffington Post odlučio ne imenovati.

Tragovi su upućivali na to da se ne radi o stvarnoj osobi

Amyot, turistkinja koja se zaljubila u preplanulog Australca tijekom zadnje noći svojeg putovanja, rekla je da je izgubila mobitel i njegov kontakt. Da bi se dodalo još drame u jednadžbu, uskoro je saznala da je trudna. U videu kaže kako se vratila u Australiju kako bi pronašla muškarca s kojim je zatrudnjela te u očajničkom pokušaju objavljuje video u kojem traži pomoć.

Međutim, sve je upućivalo na to da se ne radi o stvarnoj osobi. Njeno postojanje na društvenim mrežama pokazalo se jako sumnjivim jer su joj profili otvoreni tek u posljednjih nekoliko dana. Sve se događalo u kombinaciji s neobičnom slučajnošću održavanja velikog turističkog događaja zakazanog za ovaj vikend u svrhu promocije agencije Europljanima.

Vijest je postala hit na svjetskim naslovnicama

Priču o trudnoj turistkinji prenijeli su svi mediji i bila je na naslovnicama diljem Australije, Europe i Sjeverne Amerike. Međutim, brojni korisnici interneta proglasili su potragu lažnom ili nekom vrstom marketinškog pokušaja jer su profili na društvenim mrežama i svi ostali tragovi na internetu doveli do toga da se djevojka s videa zapravo zove Alizee Michel.

Novinari Huffington Posta tad su počeli istraživanje i otkrili su da je sve prijevara, a na kraju je marketinška agencija to potvrdila.

Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani