Lokalni stožeri javljaju friške brojke; u Zagrebu imamo 63 nova slučaja

Jučer je zabilježen 341 novi slučaj koronavirusa, tri osobe su preminule

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Hrvatskoj je jučer zabilježen 341 novi slučaj koronavirusa, tri osobe su preminule. Nacionalni stožer Civilne zaštite u 10 sati će objaviti nove podatke za posljednja 24 sata, a u međuvremenu pratimo podatke lokalnih stožera.

Dubrovačko-neretvanska: 13 novih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, dvije muške i jedna ženska osoba iz Metkovića, dvije muške osobe iz Ploča, jedna muška osoba iz Župe dubrovačke, jedna ženska osoba iz Dubrovačkog primorja, te jedna ženska osoba koja nema prebivalište u županiji. Izliječeno je 17 osoba, a u OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus, od čega su četiri osobe na respiratoru.

Karlovačka: 4 nova

Karlovačkoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze. Riječ je o dvije muške osobe starije dobi i dvije starije ženske osobe. Tri osobe su iz Karlovca i jedna iz Duge Rese. Jedna od oboljelih osoba radi kao odgajatelj u dječjem vrtiću Karlovac i u tijeku je epidemiološka obrada. Na bolničkom liječenju se nalaze četiri pozitivne osobe. U posljednja 24 sata pristiglo je 90 nalaza, od kojih je 14 iz Ogulina.

Varaždinska: 1 novi

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi srednjih godina s blagom kliničkom slikom koja se liječi kod kuće. Povezana je sa svadbom u Varaždinu održanoj 5. rujna, pa je time to šesti potvrđeni slučaj zaraze iz navedene svadbene svečanosti. U OB Varaždin nalazi se osam hospitaliziranih osoba.

Ličko-senjska: 2 nova

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe. Oboljele osobe su s područja grada Otočca i grada Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Zadarska: 20 novih

Na području Zadarske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučaja zaraze. Iz grada Zadra je 11 novozaraženih, a po jedna s područja Benkovca, Biograda, Nina, Bibinja, Preka, Sali, Starigrada i dvije s područja Zemunika Donjeg. Testirali su 182 uzorka. U OB Zadar je 18 hospitaliziranih, od kojih je dvoje na respiratoru. Umrle su dvije su muške osobe (rođ. 1948. i 1933. godine), jedna od posljedica maligne kronične bolesti kojoj je prilikom obrade utvrđen i koronavirus, druga od posljedica komplikacija koronavirusom.

Šibensko-kninska: 8 novih

U posljednja 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam je novooboljelih osoba. Dvije osobe su iz Knina, jedna je iz Šibenika, jedna iz Murtera i jedna s područja Općine Tisno. Oboljele su i tri osobe koje trenutno borave na području županije, a prebivalište im je u drugim županijama. Na području županije je 67 aktivnih slučajeva.

Grad Zagreb: 63 nova

U Zagrebu je u posljednja 24 sata testirana 731 osoba, a 63 su bile pozitivne na koronavirus, izvijestili su na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata od bolesti se oporavilo 48 osoba. Od novozaraženih 35 su kontakti ranije oboljelih, 14 imaju negativnu epidemiološku anamnezu, za 5 je moguće izlaganje na godišnjem odmoru, 3 su import iz BiH, 3 izlaganje na svadbama, a za tri je epidemiološka obrada u tijeku.

Zabilježene su i zaraze u dvije škole te tri vrtića. U školama su zaražena dva učenika koji su kontakti ranije oboljelih osoba, te su njihovi razredi stavljeni u samoizolaciju. U vrtićima su zaražene 2 tete i jedno dijete te su također skupine u kojima se inače nalaze u samoizolaciji.

Zagrebačka: 19 novih

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestio je o 19 novih slučajeva zaraze na području županije. Od 19 novooboljelih osoba sedam su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, jedan slučaj je povezan sa svadbom, dok je za deset slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

Primorsko-goranska: 11 novih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Gotovo svi novozaraženi su kontakti već ranije zaraženih osoba. Točnije, devet osoba su kontakti ranije oboljelih, za jednu osobu se pretpostavlja da se zarazila na privatnom okupljanju u Poreču, a za jednu osobu još se utvrđuju okolnosti u kojima je zaražena. Ozdravilo je 13 osoba, pa je sada u županiji 119 aktivnih slučajeva.

Brodsko-posavska: 13 novih

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze. Četvero novozaraženih je s područja Slavonskog Broda i četvero iz Nove Gradiške, po dvoje iz općina Gornji Bogićevci i općine Davor, te jedna osoba s područja općine Sibinj. Trenutno imaju 100 aktivnih slučajeva, od kojih je 11 hospitalizirano.

Splitsko-dalmatinska: 61 novi

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u posljednja 24 sata evidentirana je 61 novooboljela osoba. Obrađeno je 616 testova. Iz Splita je 32 zaraženih, Kaštela sedam, Makarske dvoje, Omiša dvoje, Sinja petoro, Solina četvero, a po jedna iz Trilja, Trogira, Dicma, Dugopolja, Hrvaca, Klisa, Muća, Podstrane i Tučepa.

Od 61 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 18 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. U KBC Split nalazi se 82 ljudi, od kojih je šest na respiratoru. Preminula je jedna ženska osoba u dobi od 85 godina koja se nalazila na respiratoru i koja je uz ostale komorbiditete bila je pozitivna i na koronavirus. Preminula osoba nije imala prebivalište na području županije.

Istarska: 9 novih

U Istarskoj županiji zabilježeno je devet novozaraženih u posljednja 24 sata. Ispitana su 333 uzorka briseva. Svi novozaraženi slučaji su osobe iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Mjere samoizolacije radi pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola V. Gržalja Buzet i Srednja škola Buzet). Trenutno imaju 64 aktivna slučaja.

Bjelovarsko-bilogorska: 17 novih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Osam novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, 7 ih je s područja grada Bjelovara, jedna novooboljela osoba s područja je općine Đulovac, a jedna iz Velikog Trojstva. Šesnaest novooboljelih osoba kontakti su ranije zaraženih COVIDOM-19 iz naše županije. Tri osobe u međuvremenu su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih.

Vukovarsko-srijemska: 5 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata pet je novozaraženih. Po jedna osoba je iz Vukovara, Štitara, Đurića, Vinkovaca i Andrijaševaca.

Koprivničko-križevačka: 4 nova

Na području Koprivničko-križevačke županije evidentirana su četiri nova slučaja zaraze. Riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja. Trenutno imaju 41 aktivni slučaj.

Osječko-baranjska: 9 novih

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je ukupno 351 uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju prebivalište na području Grada Osijeka i Općine Gorjani, a po jedna osoba je s područja gradova Đakovo, Beli Manastir i Valpovo te općina Draž i Semeljci. U KBC Osijek nalazi se 20 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

Sisačko-moslovačka: 2 nova

U U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, javlja tamošnji stožer. Osobe su s područja grada Petrinje.

Požeško-slavonska: 14 novih

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, javljaju iz stožera. Ttrenutno je aktivno 119 slučajeva, 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 13 osoba je hospitalizirano.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Zdravka Grund
Telegram autor
1924 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program