Gradonačelnik Popovače, grada koji je novo super žarište, ima koronavirus

'U samoizolaciji se nalazim od petka i do sada nisam razvio nikakve simptome', kaže gradonačelnik

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: Screenshot/YouTube/Mreza TV
Što se upravo događa s koronavirusom:

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je danas o dosad najvećem broju novozaraženih na svom području – njih čak 33. Od tog broja 11 slučajeva odnosi se na grad Popovaču, a N1 piše kako je ondje zaražen i sam gradonačelnik Josip Mišković.

On se, naime, svojim sugrađanima obratio priopćenjem u kojem stoji kako se jučer testirao te da je danas dobio rezultat koji je pozitivan na koronavirus. “U samoizolaciji se nalazim od petka i do sada nisam razvio nikakve simptome tako da sam u mogućnosti dobar dio svojih obveza izvršavati od kuće”, priopćio je gradonačelnik.

Zaposlenici Grada u izolaciji

Ujedno navodi da se funkcioniranje gradske uprave odvija nesmetano unatoč novonastaloj situaciji u kojoj se koronavirus snažno širi na tom području. “Prevencije radi, privremeno je do kraja tjedna strankama onemogućen osobni ulazak u prostorije gradske uprave, te je fizičko zaprimanje svih zahtjeva osigurano na ulazu u zgradu”, dodaje Mišković.

Javnost je izvijestio i kako je obvezna izolacija određena i jednom dijelu zaposlenih u gradskoj upravi koji sada također poslove obavljaju od kuće. Stoga, Mišković svojim sugrađanima preporučuje komunikaciju putem telefona i e-pošte.

Izuzev Popovače u Sisačko-moslavačkoj županiji danas novozaražene broje i Kutina koja ima 12 novih slučajeva, Sisak koji ima devet slučajeva te općina Lipovljani s jednim novozaraženim.

Zdravka Grund
Telegram autor
1924 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program