Eto i njega. Bandić kaže da odluke o Covid redarima može donijeti samo netko tko nikad nije bio u kafiću

Bandić kaže da bi mjere trebale biti izbalansirane, a ne takve da rade više štete nego koristi

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve više je onih koji kritiziraju odluku Nacionalnog stožera vezanu uz najnovija pravila poslovanja u ugostiteljskim objektima, a s ciljem zaustavljanja širenja koronavirusa. A od jutros se kritičarima pridružio i zagrebački gradonačelnik koji je, uoči lokalnih izbora idućeg svibnja, očito odlučio malo poboljšati svoj rejting među građanima.

Milan Bandić neslaganje sa Stožerom obrazložio je u objavi na svom Facebook profilu. Napisao je kako od početka epidemije nije komentirao ni jednu mjeru, poštujući ono što struka kaže, međutim sada, kaže, mora pozvati na “zdrav razum”.

Žestoka kritika

“Zdrav razum nalaže da pod svaku cijenu ne dozvolimo da postanemo taoci virusa i da učinimo sve kako ne bi određenim potezima napravili više štete nego koristi”, obrazlaže gradonačelnik te dodaje kako su upravo mjere za ugostitelje one koje nanose štetu.

“Mjere o COVID redarima, 4 m2 prostora za gosta, stavljanje i skidanje maski unutar ugostiteljskih objekata mogao je donijeti samo netko tko ili nikad nije bio u kafiću ili restoranu ili pak netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko”, napisao je Bandić te dodao kako u kafićima rade tisuće Zagrepčana koje će zbog ovakvih uvjeta rada možda već sutra ostati bez posla.

Potpora ugostiteljima

Bandić je istaknuo kako Zagrebu ali i ostatku Hrvatske trebaju drugačije mjere i to one koje neće uništiti poslovanje ugostitelja i rezultirati otkazima, odnosno koje će biti balans između zaštite zdravlja ali i poslovanja. Na kraju je dodao kako Zagreb nastavlja s potporom njihovom radu.

“Mi u Gradu Zagrebu nastavljamo s mjerama potpore kako bismo dali svoj doprinos očuvanju ugostiteljske djelatnosti – smanjenjem plaćanja zakupnina u gradskim prostorima, smanjenjem plaćanja komunalne naknadne te ukidanjem plaćanja naknade za korištenje javnih površina za terase”, napisao je Bandić.

ZAGREB MORA ŽIVJETI, PODRŠKA NAŠIM UGOSTITELJIMA!Kao zagrebački gradonačelnik, ali i kao građanin hrvatske metropole…

Posted by Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba on Thursday, October 15, 2020

Zdravka Grund
Telegram autor
1872 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program