Bili smo u novoj Sofri. Doduše pomaknula se samo par metara dalje od starog prostora, ali izgleda dobro

Bosanski restoran nalazi se i dalje u Green Goldu, no u većem prostoru

ZADNJA IZMJENA: Nov 5, 2017
Foto: Vjekoslav Skledar

Sofra, koja je 2011. godine otvorena u Green Goldu u Radničkoj, od danas se nalazi na novoj lokaciji, doduše svega nekoliko metara dalje od starog mjesta. Najpopularniji bosanski restoran s drugog kata prebacio se, naime, u donji dio centra, u lokal u kojem je do kolovoza ove godine bio restoran Mostovi.

Jedan od glavnih razloga je, kako su nam rekli u Sofri, činjenica da su se na drugom katu već neko vrijeme osjećali usamljeno, pa su, kad se ovaj prostor oslobodio, promptno iskoristili priliku.

Novi prostor je podijeljen u tri dijela

Selmir Bešić, 36-godišnji voditelj restorana, kaže kako ih novi lokal napokon vraća u centar događanja. Sofra se sad proteže na otprilike 600 kvadrata, dok će terasa, koju planiraju dovršiti kroz tjedan dana i koja će biti potpuno ostakljena, imati oko 120 kvadrata. Restoran je, kaže Bešić, zamišljen kroz tri dijela: “Prije je sve bilo isto, a sad imamo nešto poput tri priče. Imamo dio u kojem prevladava zelena boja, otmjeniji dio s raznim detaljima poput kristalnih lustera, i jedan manji, starinski dio.”

Nova Sofra Vjekoslav Skledar

 

Vlasnica restorana je 52-godišnja Mediha Crnalić i ona je ta koja je zamislila izgled nove Sofre. “Prijašnji je prostor bio poput labirinta, dok je novi pregledan i prostran. Kako smo namještaj zapravo samo preselili iz jednog u drugi lokal, bojala sam se da sve ne izgleda kao nekakav plagijat. No, zadovoljna sam kako je sve ispalo. Osjeti se novi prostor, ali je ipak zadržana ugodna atmosfera i već poznata energija”, rekla nam je Crnalić.

S lijeva na desno: konobar Oliver Huljević, voditelj Selmir Bešić, vlasnica Mediha Crnalić i konobar Dean Budisavljević Vjekoslav Skledar

Jelovnik je isti, program malo drugačiji

Jelovnik je ostao isti. Najpopularnije jelo je muštuluk. Radi se o bifteku u umaku od zelenog papra, a košta 150 kuna. Ističu i ćeif dolmu, odnosno, pečenu papriku punjenu svježim sirom, mladim lukom i vlascem, koja košta 45 kuna. Bosanski lonac, u kojem su meso janjetine, junetine, teletine, krumpir i povrće, košta 59 kuna. Bosansku kahvu poslužuju uz rahatlokum i košta 22 kune, dok im Begova baklava s orasima, suhim šljivama, svježim sirom i jabukama košta 21 kunu.

Nova Sofra je podijeljena u tri dijela Vjekoslav Skledar

Što se programa tiče, novost je Noć sevdaha srijedom, dok četvrtkom, petkom i subotom, kao i dosad, nastupa romski bend Bahtali Rohta. Najavljuju i trbušne plesačice koje će nastupati nekoliko puta mjesečno.

Sofra Vjekoslav Skledar
Andrea Božić
Telegram autor
131 članak Više o autoru