Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Bili smo u Najgoroj kavi u gradu, novom coffee shopu u kojem tvrde da rade najbolju kavu u gradu

Mali lokal otvoren je u Zagrebu, u bivšem Miškecovom prolazu

Pošalji Podijeli Tweetaj

U zagrebačkom prolazu sestara Baković, nekadašnjem Miškecovom prolazu, prije dva tjedna otvoren je coffee shop pod nazivom Najgora kava u gradu. Unatoč imenu, vlasnici se kunu da kuhaju dobru kavu. “Radi se o stopostotnoj Arabici koju sami pržimo i pripremamo.

Zasad u ponudi imamo samo kave, jer smo coffee shop”, rekao nam je Boris Poljičanin iz Najgore kave u gradu. Poljičanin kaže kako zasad u ponudi imaju espresso, macchiato i cappuccino, no kaže da uskoro planiraju proširiti asortiman.

Prodavat će kavu u rinfuzi

“U planu nam je proširenje asortimana što se tiče kava. Zasad imamo samo ove tri kave, no nudit ćemo i prodaju kave u rinfuzi od 200 grama i pola kilograma. Plan nam je uvesti neke cold brewove, a u ponudu ćemo unijeti i prirodne sokove”.

Najgora kava u gradu
Najgora kava u gradu - Borko Vukosav

“Od Najgore kave u gradu želimo stvoriti brend, a ono što smo zasad čuli od naših gostiju svi su jako zadovoljni našom kavom”, kaže.

Ponuda kave
Ponuda kave - Borko Vukosav

Sami prže kavu

Poljičanin je objasnio i svoju odluku da sami prže kavu. “Sve što se nudi od kava, osim pojedinih super kava koje rade neke kolege, ne znate zapravo što pijete, a pijete dosta loše stvari. Ljubitelji smo kave i htjeli smo napraviti nešto što će biti fino i za što znamo od kud dolazi”, kaže.

U Najgoroj kavi u gradu sami prže kavu
U Najgoroj kavi sami prže kavu - Borko Vukosav

Prostor Najgore kave u gradu, kaže Poljičanin, uređen je u vintage industrijskom stilu, kojem zadnjih par godina uglavnom pribjegavaju gotovo svi koji otvaraju neko novo mjesto. “Probali smo spojiti željezo i ubacili smo još malo drveta da sve skupa izgleda malo toplije, a ne hladno.

Interijer Najgore kave u gradu
Interijer Najgore kave u gradu - Borko Vukosav

Kombinacija betona, željeza i drva

Na jednoj strani imamo beton, željezo i šank koji je napravljen od skele, a s druge imamo drvo i nekakvu toplinu. Na podu se nalaze pločice u žarkim bojama tako da one podižu cijeli prostor” priča zadovoljno vlasnik.

kava4
Najgora kava u gradu - Borko Vukosav
Pročitaj i ovo   
Podijeli 110 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani