Dva psića, malo zeznutih zagriza, pokušavaju šarmirati nekoga da ih udomi. Pogledajte samo te osmijehe

I Mala i Bucko imaju vrlo ružne životne priče iza sebe

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Azil Osijek - volonteri

Azil Osijek na Facebooku je objavio fotografiju svojih “zubić vila”, kako su ih nazvali. Radi se o dva psa, mužjaku i kujici, koji imaju preslatke krive zagrize i zubići su im u prvom planu. Mužjak je Bucko u azil je stigao u drugoj polovici kolovoza, otprilike kada i ženka Mala.

Čuli smo se s ekipom iz osječkog azila i pitali da nam ispričaju njihove priče. One nisu lijepe, da jesu, ni Mala ni Bucko ne bi bili u azilu, ali volonteri se trude uljepšati im dane.

Naše zubić vile :D :D <3

Posted by Azil Osijek-volonteri on Wednesday, September 9, 2020

Mala: Vlasnica je završila u domu

Mala, mješankica koja taman stane u krilo, ima tek četiri i pol godine. U azil je stigla kada je njezina skrbnica smještena u dom za starije i nemoćne. Nakon toga nije se imao tko brinuti za nju, a Mala ima zdravstvenih problema. Naime, prilikom jednog skoka s kauča ozlijedila je kralježnicu, ali nikada joj nije postavljena točna dijagnoza.

Izgleda da se nitko drugo od obitelji nije htio brinuti za Malu jer je ostavljena. U osječkom azilu sad će joj napraviti nalaze i pokušati otkriti što joj je točno. Zasad se samo zna da je zadnjim nogicama tek polupokretna.Mala ima malena kolica koja joj je nabavila bivša vlasnica, ali koliko su joj uopće od pomoći, znat će se tek nakon pregleda.

Mislim…ajd..ajd ko bi odolio ovakvom pogledu naslonjenom na ovaj brutalno sladak nosić? :)Sve je slatko na njoj i u…

Posted by Azil Osijek-volonteri on Tuesday, August 25, 2020

Kako kažu iz azila, Mala sama može vršiti nuždu, može se okretati, nije potpuno oduzeta, samo ne može trčati. Trenutno u azilu čekaju da dobiju termin za pregled u Zagrebu i da im kažu koliko bi sve to koštalo. Kažu i kako Mala više od svega voli biti u krilu i dobro pojesti, a s udomljenjem će, dok ne dobiju točnu dijagnozu, pričekati.

Jeste se vi ikad pitalizašto naša administracija šljaka sto na sat? (a ima jeeeee..)Sigurno ne zato što na njoj radi…

Posted by Azil Osijek-volonteri on Friday, August 28, 2020

Hm…a mislili ste da je Ksemba opaka? 🤣🤣🤣🤣Neee, Mala je šampionka! Ak otvorite prozor (di god bili) kontam da ćete ju čut! 🤣🤣🤣🤣#SveJeToAzil

Posted by Azil Osijek-volonteri on Thursday, August 27, 2020

Bucko: Deset godina na lancu

Bucko, zapravo uopće nije bucko, on je 10-godišnji senior koji je cijeli život proveo na lancu. U azil je stigao s teškom upalom kože, upaljenim očima i zubima u katastrofalnom stanju, prepričavaju nam volonteri. A ono najgore od svega, kažu, bilo je to što je Bucko bio neopisivo tužan, nedostajali su mu ljudi koji su ga tako loše tretirali, ali su bili njegovi.

“Izgleda kao da ima 20, a ne deset godina, jako je jadan sav, odakle god da ga pogledaš. Miran kao bubica i strašno tužan”, opisuju iz azila. Inače, volonteri su uzeli sve potrebne uzorke čim je Bucko stigao i poslali su ih na analizu, saznali su da ima gljivice pa Bucka kupaju u posebnom šamponu svaki treći dan.

Ovako izgleda pas nakon 10 godina "svoga doma".Moram li dodati – na lancu?I ništa još ni ne vidite, pokazati ću vam u…

Posted by Azil Osijek-volonteri on Thursday, August 20, 2020

U manje od tri tjedna, koliko je Bucko u azilu, oči su mu se gotovo potpuno razbistrile, a on se toliko udomaćio da volonterima pravi društvo kada uzmu pauzu za kavu. Bez obzira na to, volonteri znaju da azil nije mjesto za Bucka i traže mu dom, nekog tko bi mu pod stare dane pokazao da dom nije mjesto gdje se živi na lancu.

Svi stalno pitate za Bucka, kako je, šta radi,pa ajde da vam barem pokažem šta radi :)Kupa se u specijalnom šamponu…

Posted by Azil Osijek-volonteri on Saturday, August 22, 2020

Jelda okice izgledaju puno bistrije?Kao da život konačno useljava u njih…

Posted by Azil Osijek-volonteri on Wednesday, August 26, 2020

 

Željka Orešković
Telegram autor
1214 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program