Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Sport

Rakitić objasnio zašto je odbio Chelsea (i zašto misli da je to bila dobra odluka)

U dobi od 16 godina Rakitić je imao priliku preći u Chelsea

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic holds the trophy after the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. FC Barcelona won the match 1-3.        AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Pošalji Podijeli Tweetaj

Intervju s Ivanom Rakitićem objavljen u magazinu FourFourTwo podsjeća na razvojni put veznjaka hrvatske nogometne reprezentacije, danas člana Barcelonine momčadi. Mogao je taj put puno drugačije izgledati da se Rakitić kao šesnaestogodišnjak odlučio pomamiti za velikim transferom.

A prilika za to se ukazala dok je Rakitić tek započinjao svoju profesionalnu karijeru koja će ga preko Basela, Schalkea i Seville dovesti do mjesta u početnoj postavi osvajača španjolskog prvenstva i Lige prvaka. Rakitića je tada u svoje redove poželio dovesti Chelsea, a on je tu ponudu odbio.

“Želio sam ostati kod kuće. Imao sam sjajan odnos s predsjednikom Basela i za mene je mnogo bolje bilo da ondje odradim predsezonu sa prvom momčadi i počnem uspon. U mojoj situaciji bio je još jedan momak, Jonas Elmer, koji je iz Züricha prešao u Chelsea u dobi od 17 godina. Poslije je igrao u drugoj švicarskoj nogometnoj ligi.”

Mogao sam to biti ja

Svjestan je hrvatski nogometaš da je i njegov put mogao biti takav, a danas, sa šest osvojenih trofeja među kojima su i dva europska (Europska liga, Liga prvaka), priznaje da bi se jednog dana volio okušati na engleskim nogometnim travnjacima.

“To sam mogao biti ja. Ne kažem da je uvijek bolje u toj situaciji ostati ondje gdje jesi, ali je moja odluka bila ostanak kod kuće sa obitelji što se pokazalo dobrime. Privlači me pomisao igranja u Engleskoj. Mnogo je mojih prijatelja ondje, to je drugačiji stil igre, a ja sam uvijek volio igrati nogomet protiv engleskih momčadi. Možda ću ondje jednoga dana i zaigrati”, zaključio je.

Pročitaj i ovo    
Podijeli 1 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani