Nakon propalog transfera u Real Madrid, De Gei je sada upitan i nastup na Europskom prvenstvu

Izbornik reprezentacije Vicente del Bosque poručio je De Gei da mora igrati

ZADNJA IZMJENA: ruj. 2, 2015
Foto: AFP

Jedna od većih priča prijelaznog roka nogometaša sigurno je ona o ostanku Davida de Gee (24) u Manchester Unitedu i to nakon što je mjesecima najavljivan njegov prelazak u Real Madrid.

Transfer je u konačnici propao nakon što je posao kompletiran koju minutu nakon završetka prijelaznog roka, odnosno suprotno propisanim pravilima. De Gea, dakle, ostaje u Manchesteru koji ga ne koristi i ukoliko mu se situacija ne promijeni posljedice koje bi zbog ovog propalog transfera mogao osjećati preslikat će se i na reprezentaciju.

Mora igrati

Dugogodišnji izbornik španjolske izabrane vrste Vicente del Bosque poslao je svom vrataru nedvosmislenu poruku i De Gea će mjesto u reprezentaciji morati izboriti isključivo minutažom u klubu. U protivnom, njegovo se ime neće naći na popisu onih koji će sljedeće godine na Europsko prvenstvo u Francusku.

“Budem li mu išta trebao reći onda ću to i napraviti, ali vjerujem da će i sam naučiti iz ove epizode. Želim mu da igra i da bude sretan, jer dolazak u reprezentaciju moguć je samo kroz dobre igre. Bez nastupa jako je teško doći”, kazao je Del Bosque koji je Španjolce vodio do zlata na Svjetskom prvenstvu 2010. i Europskom prvenstvu 2012. godine.

Krešimir Đureš
Telegram autor
1652 članka Više o autoru