Vaš mezimac je krenuo na fakultet? Opremite ga i bankovnim računom, ali na njegov način

Kada krene samostalni studentski život, znanje i iskustvo u upravljanju osobnim financijama roditelja će im zasigurno trebati

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020

Osamnaesta godina je stigla brže od očekivanog. Dovoljno je teško prihvatiti činjenicu da mali „musavac“ već polaže maturu i razmišlja o odabiru fakulteta ili da obiteljska miljenica i princeza pakira kofere za odlazak na studij u drugi grad. Uzbuđenje koje oni pritom osjećaju samo dodatno potpiruje roditeljsku zabrinutost i nervozu.

Hoće li jesti dovoljno, kakvo će društvo upoznati, hoće li redovito izvršavati obaveze, hoće li svoje financije pametno rasporediti kroz mjesec?

Financije su, kad se već spominju, jedna od najvažnijih stavki prilikom ulaska u punoljetnost. Financijska pismenost je nešto što učimo usput, a danas sve intenzivnije i brže. Nove generacije mladih odrastaju u potpuno digitalnom dobu i traže brzo, jednostavno i uvijek dostupno rješenje za sve, pa tako i za financije.

Kako odabrati banku koja zadovoljava njihove potrebe i navike, roditeljima daje osjećaj sigurnosti i kontrole troškova, a k tome dodatno ne opterećuje kućni ili studentski budžet?

Addiko banka je digitalna i moderna, i ima idealno rješenje za studente i za mlade. Svom studentu (ili sebi) putem Virtualne poslovnice Addiko banke, bez ikakve potrebe za odlaskom u poslovnicu, omogućit ćete on-line financije, i to čak godinu dana bez plaćanja ikakve bankarske naknade! Radi se o Basic paketu bankarskih usluga za sve osnovne potrebe: tekući i žiro račun, Addiko Mastercard kreditna kartica, neograničeno podizanje gotovine na svim Addiko bankomatima u zemlji, štedna e-knjižica i razne druge pogodnosti.

Ovo je i idealan trenutak za potaknuti studente na štednju, stvoriti im navike koje će im brže osigurati financijsku samostalnost. E-knjižica Addiko banke koristi se isključivo putem on-line bankarstva – Addiko EBank internet bankarstva ili Addiko Mobile mobilnog bankarstva – tako što se sredstva s tekućeg računa jednostavno prebacuju na e-knjižicu, štede se s kamatama, a podizanje s e-knjižice jednostavno je i brzo. Pritom je moguće otvoriti koliko god knjižica je potrebno, ovisno koliko štednih ciljeva imate. Ovakav, digitalni oblik štednje u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg mjesta, i mlade će zasigurno potaknuti na odvajanje određenog dijela sredstava za štednju za svoje omiljene buduće projekte.

Za roditelje, pak, Addiko banka je pripremila Gold paket bankarskih usluga bez mjesečne naknade čak godinu dana. Mobilno i internet bankarstvo, Debit Mastercard® kartica i Addiko Mastercard® kreditna kartica, štedna e-knjižica i paket UNIQA osiguranja dio su Gold paketa, idealnog za sve one koji su, poput novih generacija, prepoznali prednosti digitalnog upravljanja financijama.

Telegram Promo
Telegram autor
995 članaka Više o autoru