Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Živi zid dijeli teoriju zavjere Vladimira Šeksa, koja njima, treba li nas to iznenaditi, zvuči posve logično

Bivši predsjedničin savjetnik misli da Hrvatskom upravljaju strani gremiji

seks-rtl2
Pošalji Podijeli Tweetaj

Većem dijelu javnosti promaknula je prilično bizarna izjava Vladimira Šeksa, koju je primijetio Živi zid i na svom Facebooku objavio pod egidom: Vladimir Šeks je javno priznao, Hrvatskom se upravlja izvana!

Naime, bivši predsjednički savjetnik, koji sada neformalno savjetuje i Andreja Plenkovića, gostovao je u izbornoj noći na RTL-u, gdje je dao prilično neobično viđenje parlamentarizma i demokracije:

Šeks tvrdi da je moć u ‘grupama gremija’

“Nije moć u Hrvatskom saboru, to je velika iluzija. Politička moć u cijeloj Europi odvija se u neformalnim grupama gremija koje donose stvarne političke odluke koje se onda samo provode u parlamentu. Sumrak parlamentarne demokracije već je dugo u Europi, pa tako i Hrvatskoj”, rekao je Šeks.

Napominje da u stvarnom životu dominira izvršna vlast, te da je sabor samo pozornica na kojoj se izglasavaju davno donesene odluke.

“Gospodine Skoko, vi klimate glavom kao znak odobravanja?”, upitala je nakon Šeksovog izlaganja iznenađena voditeljica Mirjana Hrga drugog gosta u studiju, Božu Skoku koji je rekao: “Ne, nego nažalost je tako”.

Pročitaj i ovo  
Podijeli 568 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani