Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Vlada će predložiti Pusić za hrvatsku kandidatkinju za glavnu tajnicu UN-a

Za ovu visoku funkciju UN-a Pusić još uvijek nema podršku predsjednice

vesna pusić
Pošalji Podijeli Tweetaj

Potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić, kako doznaje Dnevnik Nove TV, u četvrtak će na zatvorenom dijelu sjednice Vlade biti predložena za hrvatsku kandidatkinju za glavnu tajnicu UN-a.

Nakon nekoliko mjeseci otkako Pusić govori o svojoj kandidaturi, sad stiže i službena potpora koalicijskih partnera.

No, iako su se sastale i o tome razgovarale, za ovu visoku funkciju UN-a Pusić još uvijek nema javnu, i ključnu, podršku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na jednom popisu Pusić se nije našla

Podsjetimo, nedavno je objavljen popis lobističke skupine koja je pokrenula kampanju za odabir žene na čelo UN-a, a na njemu nije bilo Vesne Pusić, ali zato je predsjednice Grabar Kitarović.

“Imali smo 8 muškaraca na čelu UN-a, deveta treba biti žena”, stoji u kratkom opisu misije ove skupine.

“Kako se približava vrijeme održava izbora za glavnog tajnika UN-a krajem 2016. godine, objavljivat ćemo seriju biografija istaknutih žena kako bismo pokazali visoku razinu i bogatstvo talentiranih i iskusnih žena na visokim pozicijama iz svih regija svijeta”, objašnjava grupa na svojim stranicama.

“Najčešće korišten izgovor za ne izabrati žene na vodeće pozicije je taj da nema dovoljno kvalificiranih žena među kojima možete birati: Više nema izgovora”, poručuju voditeljice kampanje koje su sastavile popis od 30 istaknutih žena, među kojima su, uz hrvatsku predsjednicu, i njemačka kancelarka Angela Merkel i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU Federica Mogherini te ravnateljica MMF-a Christine Lagarde.

Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani