Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Večernji piše da je došlo do novog sukoba između Mosta i HDZ-a. Ovaj put je zapelo oko traženih smjena u vrhu policije

HDZ-u smeta što je Vlado Dominić još uvijek ravnatelj policije

Vlaho Orepić
Pošalji Podijeli Tweetaj

U Mostu su jako ljutiti zbog pritisaka iz vrha HDZ-a, čelnik MUP-a Vlaho Orepić je navodno zaprijetio da će, ne prestanu li, napustiti Vladu i prokazati sve aktere. Izvor iz vrha Vlade otkrio je Večernjem listu skore smjene u ravnateljstvu policije i policijskom USKOK-u, moguće i širu čistku u policijskim redovima.

Već zadani rokovi za smjene

Isti izvor HDZ-a tvrdi da su Mostu, u čijoj je ingerenciji Ministarstvo unutarnjih poslova, već zadali rokove za provedbu smjena jer smatraju da te kadrovske promjene idu presporo. Pogotovu u svjetlu raznih optužbi za zloupotrebe funkcija u policijskom aparatu koje su proteklih dana, ali i tijekom mandata prošle Vlade, na račun policije i MUP-a stizale iz tada oporbenog HDZ-a.

Navodno Most nije za instant-smjene, nego za to da se one odrade korak po korak. HDZ-ovcima se nimalo ne sviđa što je Vlado Dominić i dalje na čelu ravnateljstva policije, a Marijo Bertina šef policijskog USKOK-a.

Most: Neće biti političkih čistki

U HDZ-u nisu najsretniji ni s izborom Vlahe Orepića, kojeg je Most postavio za ministra unutarnjih poslova, a animozitet se još pojačao otkad je Visoka policijska škola, koja je u ingerenciji MUP-a, odmah nakon njegova postavljanja za ministra najavila ponavljanje postupka oduzimanja diplome Milijanu Brkiću zbog navodnog plagiranja završnog rada.

Nakon što se Most javno suprotstavio želji HDZ-a da se ekspresno smijeni ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić, novi sukob sasvim je izvjestan jer HDZ želi da se jednako ekspresno smjene i Dominić i Bertina. Večernjakov izvor iz Mostova dijela Vlade kaže kako oni neće popustiti pred pritiscima HDZ-a te da neće biti političkih čistki u vrhu policije.

Podijeli 2 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani