Upravo objavljeno; zbog pokušaja iznude poduzetnika uhićen je Leon Lučić

Danas je također objavljeno da je uhićena i treća osoba koja je iznuđivala novac

ZADNJA IZMJENA: sij 22, 2020
Foto: PIXSELL

Bivši policajac i TV zvijezda serije Krim Tim Leon Lučić, kako doznaje Dnevnik.hr, uhićen je zbog sumnje u pokušaj iznuđivanja 100 tisuća eura od zaprešićkog poduzetnika prije desetak dana.

Leon Lučić se 10. siječnja sukobio s poduzetnikom i njegovim prijateljem, bivšim MMA borcem na nadvožnjaku iznad autoceste A1 kod Draganića i pritom je teško ozlijeđen.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da je uhićena i treća osoba koju se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) nakon što su za to djelo već kazneno prijavljena dvojica iznuđivača – bivši policajac Leon Lučić i specijalni policajac Andrija Vrhovac.

Treća uhićena osoba je bivši Tuđmanov specijalac

“Došlo je do uhićenja još jedne osobe. Sada se rade dokazne radnje i to će na kraju rezultirati novim izvješćem i kaznenom prijavom prema DORH-u”, izjavio je Milina.

Kako je ranije danas objavio Index, spomenuta treća uhićena osoba je bivši vojni specijalac Darko Purgar. Purgar je navodno uhićen jučer navečer, a danas će se izvršiti pretres kuće u kojoj stanuje, te prepoznavanje. Purgar u vojsci bio do kraja kolovoza 2005. kada je imao 35 godina. Bio je pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, elitne vojne postrojbe podčinjene izravno predsjedniku Franji Tuđmanu.

Klopka na nadvožnjaku autoceste A1

Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika dogodio se 10. siječnja na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, a u tučnjavi su teško ozlijeđena dvojica muškaraca, odnosno 48-godišnji bivši policajac Leon Lučić, osumnjičen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, i s druge strane 38-godišnji MMA borac Mirko Šintić, kojega je doveo iznuđivani poduzetnik Mario D. (48).

Do sada je za nanošenje teške tjelesne ozljede prijavljen bivši policajac Leon Lučić, koji se zajedno s pripadnikom ATJ Lučko Vrhovcem osumnjičen i za pokušaj iznude.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program