Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Uhićeni okrutni pljačkaši koji su koristili drogu zvanu ‘vražji dah’. Navodno se ljudi zbog nje pretvaraju u zombije

Pariška policija razbila je dobro uhodanu bandu koja je opljačkala desetke ljudi

Pošalji Podijeli Tweetaj

Policija je uhitila dvije žene i muškarca kineskog državljanstva u Parizu zbog sumnje da su pljačkali ljude koje su prethodno omamljivali halucinogenom drogom poznatom pod imenom “vražji dah”.

Dvije žene uhvaćene su na području pariškog metroa, a pretpostavlja se da na ovaj način pljačkaju od proljeća, piše Telegraph. Nešto kasnije, uhićena je i treća osoba, koju se sumnjiči da je navedenu drogu pripremala kako bi je dvije Kineskinje koristile na žrtvama.

Dovoljno je puhnuti žrtvi u lice

Uhićena trojka smatra se dijelom poznate kineske kriminalne organizacije Trijade. Droga koju su koristili zapravo se zove skopolamin, ali je poznata pod imenom “vražji dah” jer je dovoljno da puhnete osobi u lice i ona će već za nekoliko minuta biti potpuno pod utjecajem droge, a vjerojatno to neće ni shvatiti obzirom da droga nema ni okusa ni mirisa.

“Vražji dah” djeluje tako da u nekoliko trenutaka pretvara čovjeka u zombija i onemogućava mu stvaranje sjećanja. Riječ je o jednoj od najsmrtonosnijih droga na svijetu koja se radi od praha bijelih cvjetova koji rastu na području Južne Amerike, najviše u Kolumbiji.

Žrtva se kasnije neće sjećati ničega dok je bila pod utjecajem droge, a česte su i halucinacije. Ovu drogu često koriste kriminalci kako bi izmanipulirali ljude, jer u stanju djelovanja “vražjeg daha” sa žrtvom možete raditi doslovno sve što hoćete.

Hipnotizirane žrtve ih odvodile kućama

Iz pariške policije vjeruju da je trojac pomoću ove droge opljačkao na desetke ljudi. Jedna od žena bi prišla žrtvi i pitala za tajanstvenu “doktoricu Wang,” a onda bi joj se pridružila druga žena. Izolirali bi žrtve te ih uvjerili da imaju mješavinu ljekovitih biljaka, koje čak imaju svojstva zaštite od nesreće, pričaju iz policije. Nakon što bi žrtve pod utjecajem “vražjeg daha” upale u hipnotičko stanje, naveli bi ih da ih odvedu svojim kućama te im predaju sav nakit i novac koji imaju.

Jedna žrtva je prijavila da su joj uzeli nakita i novca u ukupnoj vrijednosti od 100 tisuća eura.

Droga je u povijesti korištena u vrijeme Hladnog rata kao “serum istine.” Korisitli su je u Sovjetskoj Rusiji, ali i agenti CIA-e. Josef Mengele, nacistički liječnik prozvan “anđelom smrti”, uvozio je ovu biljku iz Kolumbije te je masovno koristio u svojim ispitivanjima. Droga može biti smrtonosna, ukoliko se imalo prekorači dozvoljena doza.

Pročitaj i ovo    
Podijeli 457 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani