U Parizu je buknuo jedan od najgorih požara u zadnjih 10 godina, poginulo osam osoba (među žrtvama i djeca)

Požar je planuo tijekom noći u zgradi s pet katova u četvrti Goutte d’Or

ZADNJA IZMJENA: Sep 2, 2015
Foto: Twitter

Najmanje osam osoba poginulo je, a još četiri osobe su ozlijeđene u jednom od najgorih požara u Parizu u posljednjih deset godina, priopćila je francuska policija. Među poginulima je i dvoje djece, a dvije osobe poginule su dok su pokušavale pobjeći kroz prozor, prenosi Guardian.

Na mjestu izbijanja požara još je aktivno stotinjak vatrogasaca u u centru grada u Ulici Myrha u 8. okrugu, iako je vatra sada ugašena. Vatrogasne službe kažu da je požar stavljen pod kontrolu oko 7.30 ujutro. Požar je planuo tijekom noći u stambenoj zgradi s pet katova u četvrti Goutte d’Or. Vatra je krenula iz prizemlja i zahvatila je stubište.

Još se ne zna uzrok izbijanja požara

Lokalni stanovnici objavili su fotografije požara na kojem se vidi ogromna vatra koja probija kroz krov i gornje katove zgrade. Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo došli su na mjesto požara u srijedu rano ujutro nakon što se saznalo za smrtne slučajeve. Cazeneuve je rekao novinarima da je “prerano za utvrditi uzrok ove tragedije” te da je istraga tužitelja u tijeku.

“Pariz je jutros ožalošćen”, rekla je Hidalgo i dodala da je u plamenu možda oštećeno i do 15 zgrada. Izjavila je da je zgrada prije požara bila u dobrom stanju te da su vlasti zbrinule ljude koji nisu bili u mogućnosti vratiti se u svoje domove.

https://twitter.com/Breaking3zero/status/638941648299229184

Jelena Tešija
Telegram autor
639 članaka Više o autoru