Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

U istrazi protiv braće Mamić ispitan je ključni svjedok – Luka Modrić

Modrić se odazvao pozivu na svjedočenje u nedjelju kasno poslijepodne

Telegram ekskluziv

11.11.2014., Zagreb - Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u hotelu AS. Luka Modric.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Pošalji Podijeli Tweetaj

Čim je u nedjelju stigao iz Madrida u Zagreb hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić pozvan je na svjedočenje u sjedište USKOK-a. Telegram doznaje da je neposredno uoči Modrićevog dolaska na okupljanje reprezentacije postignut dogovor za njegovim ispitivanjem kao jednog od ključnih svjedoka u istrazi otvorenoj protiv Zdravka i Zorana Mamića, te njihovog poreznika Milana Pernara i bivšeg direktora u Dinamu Damira Vrbanovića zbog izvlačenja novca iz Dinama preko aneksa ugovora o transferima igrača.

Modrić se doista i odazvao pozivu na svjedočenje u nedjelju kasno poslije podne, te odgovarao na pitanja istražitelja.

Isplate s Mamićevim nalogom

Ta pitanja odnosila su se na period od rujna 2009. do srpnja 2012. godine kada je prema sumnjama USKOK-a Zdravko Mamić kao izvršni predsjednik Dinama nalagao isplate s klupskog računa na račun što ga je Modrić imao otvorenog u Hypo Alpe Adria banci. U tom periodu je Modriću isplaćeno nešto više od 80 milijuna kuna. Nakon obračuna poreza igraču je na račun sjelo gotovo 67 milijuna kuna.

Prema Mamićevim uputama Modrić je navodno podigao 52 milijuna kuna i predao ga izvršnom predsjedniku Dinama koji je pravo na taj novac polagao na temelju “Aneksa ugovora o profesionalnom igranju”. Prema tom anexu Modrić je Mamiću morao plaćati 50 posto budućeg transfera, a prvi je bio u londonski Tottenham Hotspur u travnju 2008. godine.

Kada je potpisan aneks

Ključno je pitanje kada je Modrić potpisao aneks ugovora s Mamićem i zašto je od raskida ugovora s Dinamom potpisao zapisnik da prema klubu iz Maksimira nema nikakvih potraživanja. O tom istom odnosu s Mamićem uskoro bi trebao svjedočiti i reprezentativac Dejan Lovren.

Kako je Mamić, prema sumnjama istražitelja trošio novac od transfera igrača Telegram je već izvještavao.

Podijeli 145 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani