Telegramova otkrića o ministrovom prikrivanju imovine među glavnim su vijestima dana

Problem transparentnosti imovine Milana Kujundžića velika je tema

ZADNJA IZMJENA: sij 22, 2020

Otkako je Telegram u utorak 21. siječnja objavio prvu priču o dubioznoj kupoprodaji jedne od kuća obitelji Kujundžić, netransparentna imovina ministra zdravstva vijest je u gotovo svim hrvatskim medijima.

Prvo Telegramovo otkriće, o kući u Maksimiru čiju cjelovitu isplatu gospodin Kujundžić ne može opravdati prijavljenom imovinom, jučer su cijelo poslijepodne prenosili portali, zatim je ministar reagirao priopćenjem koje je prvi emitirao Dnevnik Nove TV, a najčitanije dnevne novine, 24 sata, slučaj su objavile na naslovnici današnjeg izdanja.

Još ozbiljniji slučaj

Danas rano poslijepodne iz Davosa se oglasio premijer Plenković koji je poručio kako će s ministrom razgovarati kada se vrati u Hrvatsku, no Telegram je u međuvremenu objavio priču o još jednoj problematičnoj nekretnini.

Dokumenti koje smo primili u posjed dokazuju kako je ministar Kujundžić prijavio lažnu vrijednost obiteljske kuće u Markuševcu; Povjerenstvu za sukob interesa prikazao ju je kao nekretninu vrijednu 120.000 eura, iako su je službeni vještaci banke iste godine procijenili na 225.000 eura.

Ovaj je slučaj još ozbiljniji i prikazuje problem u transparentnosti imovine ministra zdravstva čija imovinska kartica, kako smo pisali u našim istraživačkim tekstovima, nakon pomnije analize otkriva niz dubioznih poteza.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program