Smiješni film koji je Boras platio 198.000 kuna maknut je s YouTubea, da ga malo poprave. Evo ga natrag, i dalje je cirkus

Kad smo pobrojali greške u filmiću on je nestao. Pa se brzo vratio

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Pixsell

Film ‘Počasni doktori Sveučilišta u Zagrebu’, za koji je Sveučilište isplatilo 198.000 javnog, sveučilišnog novca Jakovu Sedlaru, kako su mnogi ranije danas primijetili, pun je amaterskih, smiješnih grešaka. Od pogrešno napisanog naziva Sveučilišta “Sveučilište u Zagebu”, preko sedam sekundi crne rupe u filmiću, do radnog natpisa iz montaže koji je zaostao u finalnoj verziji.

Ubrzo nakon objave Telegramovog teksta Sveučilište je sa svog YouTube kanala uklonilo film koji je režirao Sedlar, a producirao sam rektor Damir Boras, da bi ubrzo potom bio vraćen. Čini se da se radi o novoj, kao, popravljenoj verziji. Doduše, ne baš posve uspješno.

‘Sveučilište u Zagebu’

Nakon što su mediji otkrili da je Boras Sedlaru isplatio gotovo 200.000 kuna za film o počasnim doktorima, uradak je konačno objavljen na YouTubeu tek jučer. Ako ste ga pogledali, sigurno ste primijetili da strašno podsjeća na PowerPoint prezentaciju u kojoj se izmjenjuju kadrovi raznih fotografija, arhivskih snimaka i dokumenata.

Žive slike gotovo i nema, osim zračne snimke zgrade Sveučilišta na Trgu Republike Hrvatske. Prva greška se nazire već u šestoj sekundi filma, kada se u kadru pojavljuje naziv. On je, naime, napisan pogrešno jer piše, doslovno, ‘Počasni doktori Sveučilišta u Zagebu’.

Također, u montaži filma ostao je radni natpis kojemu tu ili nije trebalo biti mjesto ili je, očigledno, trebalo pisati nešto drugo.

Preokret: opet objavljen, opet Zageb

Film je danas povučen s YouTube kanala Sveučilišta, no ubrzo je Sedlarov film ponovno vraćen i objavljen. Očekivali smo, dakako, da će sve greške iz videa biti uklonjene, no dio je ipak ostao. Već na šestoj sekundi vidimo kako i dalje stoji kako se radi o počasnim doktorima “Sveučilišta u Zagebu”.

Iako je ostao Zageb, umjesto Zagreb, u ovoj je verziji uklonjeno sedam sekundi crne rupe koja je u prvoj verziji zjapila od minute 3:20. Popeglan je i kadar u kojemu je, u prethodnoj verziji, ostao radni natpis iz montaže. Ova inačica videa, sada dostupna na Youtubeu, traje 10:12 minuta, a prethodna koja je tijekom dana uklonjena, trajala je 9 minuta i 22 sekunde. Telegram je u međuvremenu poslao upit Sveučilištu o razlozima povlačenja filma s YouTubea, odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

I u novosklepanoj verziji, Sveučilište je ostalo u Zagebu

Dora Kršul
Telegram autor
367 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program