Sindikati objavili gdje se sutra štrajka; za sutra pred Vladom pripremaju ‘prosvjedni kulturno-umjetnički program’

Štrajk prosvjetara ušao je u deveti dan

ZADNJA IZMJENA: lis 22, 2019

Sindikati prosvjetara održali su press konferenciju na kojoj su objavili da će se sutra štrajkati u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je kako je štrajk ušao u deveti dan te da u srednjim školama štrajka 92,37 posto učitelja. Predsjednica sindikata učitelja Sanja Šprem kaže kako danas u osnovnim školama štrajka 99,23 posto učitelja i da je to iznenađenje i za njih same.

Za sutra spremaju kulturno-umjetnički program

Jučer su na konferenciji za srijedu najavili “veliki događaj” na Markovom trgu, a danas je Mihalinec pojasnio o čemu se točno radi. Rekao je da će u 11 sati ispred Vlade održati konferenciju za medije i sindikalno-prosvjedni kulturno-umjetnički program.

“Pripremili smo jako lijepe melodije s obzirom na to da je premijer rekao da jako voli glazbu. Možda jedino riječi neće biti iste. Na kraju će naš sindikalni band aid zajedno izvesti jednu pjesmu”, najavio je Mihalinec i dodao kako će upjevavanje biti na putu od Trga bana Josipa Jelačića do Markova trga. “Poslat ćemo poruku premijeru da učitelji mogu što god zažele”, rekao je.

Šprem kaže kako će ovaj performans pokazati svu kreativnost učitelja koju Vlada želi “kazniti tu kreativnost”. “Ministar govori da nije bilo prijetnji i zastrašivanja u sustavu, ali njegove riječi ojačale su želju za štrajkom i borbom za društveni i materijalni status. Štrajk svaki dan jača. Zaposlenici nikada nisu bili čvršći i hrabriji u borbi za svoj položaj”, rekla je Šprem.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program