Sabor danas raspravlja o amandmanima na zakon o obnovi Zagreba

Vlada je spremna u cijelosti prihvatiti 42 amandmana, a djelomično šest, rekao je Horvat

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020

Saborski zastupnici danas će se izjašnjavati o 183 amandmana podnesena na Zakon o obnovi Zagreba Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koje su pogođene potresom 22. ožujka ove godine. Većinu amandmana podnijela je oporba koja ustrajava u ocjeni da se zakon nije bavio strategijom i vizijom Zagreba u budućnosti. Po tridesetak amandmana podnijeli su klubovi Zeleno-lijeve koalicije, SDP-a i Mosta.

O amandmanima se jučer raspravljalo i na sjednici Vlade, koja je na kraju u potpunosti prihvatila njih 42 dok ih je šest prihvatila djelomično. Ministar graditeljstva Darko Horvat kazao je kako je određeni broj amandmana istog ili pretežito istog sadržaja, te je istaknuo da su se u provedenoj analizi prvenstveno rukovodili stručnim prijedlozima.

Horvat najavio i dodatna tri amandmana

“Spremni smo nakon današnje konačne analize prihvatiti u cijelosti njih 42, djelomično šest. Ponudit ćemo i konačnu varijantu onoga što mi mislimo kako bi ti članci trebali izgledati i dodatna tri amandmana koja nisu predmet zaključka koji je danas bio na Vladi, a koji su amandmani Odbora za zakonodavstvo”, kazao je jučer nakon sjednice Vlade Horvat.

U trenutku kada se taj izglasani zakon pojavi u Narodnim novinama, počinju teći oni rokovi koje je Vlada definirala u prijelaznim i završnim odredbama.

U međuvremenu je objavljeno kako će 248 građana, čiji su domovi stradali u potresu, a koji se već skoro pola godine nalaze u domu Cvjetno naselje, od idućeg tjedna biti smješteni u Hostel Arena u Remetincu.

Zdravka Grund
Telegram autor
1856 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program