Razriješena tužiteljica nije u imovinsku karticu prijavila milijune koje je DORH zaplijenio njenom mužu

Kartica otkriva i da je njen suprug vlasnik četiri kuće

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mirela Alerić Puklin, donedavna zagrebačka zamjenica županijskoga državnog odvjetnika, nije prijavila milijune koje je koje DORH zaplijenio njezinom suprugu, otkriva Jutarnji list. Naime, radi provjere navoda obrane njezina supruga Gorana Puklina, a kojeg se sumnjiči da je skrivao oko 4,5 milijuna kuna uhićenoga direktora Janafa Dragana Kovačevića, USKOK je od Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) zatražio njenu imovinsku karticu.

Iz nje je pak vidljivo, doznaje Jutarnji, kako taj novac nije bio upisan kao imovina bračnoga druga. Štoviše, Alerić Puklin je u kategoriji “Novčana štednja bračnog druga/životnog partnera” napisala “ne postoji”. Njen je suprug USKOK-u izjavio kako je novac pronađen u njegovom stanu njegov te da je naslijedio 578.000 eura i prodao tajni poslovni udio u jednoj tvrtki.

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik supruga gospođe Alerić Puklin, za Jutarnji je izjavio kako ga ne čudi što supruga njegova branjenika nije navela novac u imovinskoj kartici “jer s obzirom na njihove specifične odnose, ona nije niti imala saznanja o iznosu novca svojega supruga”.

Sve mu je darovano

Imovinska kartica otkriva i da Goran Puklin, koji mjesečno zarađuje 16.000 kuna, ima četiri kuće (tri u Zagrebu i jednu u Sukošanima) ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Za tri navodi da ih je stekao temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju, a za jednu navodi da ju je stekao darovanjem. Vozi auto marke BMW vrijedan 60.000 kuna koji mu je također netko darovao, a upisano je i da je vlasnik motocikla. I njega je dobio na dar.

Jutarnji je provjerio i stan u Ulici Božidara Adžije za koji Mirela Alerić Puklin navodi da je njeno vlasništvo te da ga je stekla djelomično kreditom, a djelomično je očev dar. Vlasnica je od 2006., a na stanu su dvije zabilježbe o kreditu.

Gospođa Alerić Puklin lani je kupila BMW-ov terenac X1 vrijedan 220.000 kuna. Navodi kako joj je za njega veći dio novca darovao otac, a u manjemu se radi o vlastitoj ušteđevini.

Tražila razrješenje

Mirela Alerić Puklin jučer se oglasila priopćenjem u kojem je navela kako novac koji je pronađen kod njih nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznaje, “već se radi o novcu mog muža”. Pritom je naglasila i kako je zatražila razrješenje s funkcije zagrebačke zamjenice županijskoga državnog odvjetnika.

Državnoodvjetničko vijeće danas je donijelo odluku kojom to prihvaća.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program