Puklin nije jedini iz afere Janaf kojem supruga radi u pravosuđu. Jedan osumnjičeni ima sutkinju za suprugu

Supruga Vlade Zorića je sutkinja općinskog suda, ali je prije nekoliko godina prebačena na Vrhovni sud

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Poduzetnik Goran Puklin, kojeg USKOK sumnjiči za pranje novca u aferi Janaf, nije jedini osumnjičeni u toj aferi čija supruga radi u pravosuđu. Jutarnji list piše kako u aferi također osumnjičeni Vlado Zorić, direktor Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu ima suprugu koja radi u pravosuđu, odnosno u sudstvu.

Riječ je o Ivani Zorić, sutkinji Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koja je prije nekoliko godina upućena na rad na Vrhovni sud RH. Inače, Vlado Zorić zet je bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačića.

Pomaganje u poslu s Elektrocentrom Petek

Kako smo ranije pisali, Zorić je navodno trebao realizirati dogovor o poslu koji su postigli ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek i šef Janafa Dragan Kovačević za Elektrocentar Petek. Zorića je stoga policija prijavila za zlouporabu položaja.

Podsjetimo, uz Zorića, suprugu u pravosuđu ima i Goran Puklin. Riječ je o zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mireli Alerić Puklin, koja je zbog afere sa suprugom jučer objavila da je podnijela zahtjev za razrješenje na svoju dužnost. Na taj je način, kako je pojasnila, željela zaštiti svoju malodobnu djecu.

Zdravka Grund
Telegram autor
1901 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program