Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Premijer Milanović kaže da ne vjeruje u raspuštanje Sabora (na izvanrednoj sjednici idućeg tjedna)

Kalkulira se da će Sabor biti raspušten radi raspisivanja izbora

06.07.2015., Laz Bistricki - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic u drustvu ministra Sinise Hajdas Doncica i zupana Zeljka Kolara boravio je u Krapinsko zagorskoj zupaniji gdje je posjetio gradilista i zavrsene dionice drzavnih cesta. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Pošalji Podijeli Tweetaj

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas u Splitu kako ne vjeruje da će na izvanrednoj saborskoj sjednici, zakazanoj za 8. rujna, biti raspušten Hrvatski sabor radi raspisivanja parlamentarnih izbora.

“Ja nisam predsjednik Sabora, ja sam predsjednik jedne od stranaka koje čine većinu u Saboru, i ne vjerujem da je moguće da Sabor bude raspušten na izvanrednoj sjednici, to je moje mišljenje”, rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sazivanja izvanredne sjednice i medijskih informacija da bi to moglo značiti raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora.

Parlamentarne izbore raspisuje predsjednica, a ne Vlada

“Sabor je sazvan (izvanredna sjednica) na našu inicijativu da bi radio na našim prijedlozima (prijedlozi novih zakona)”, dodao je Milanović. Istaknuo je da parlamentarne izbore raspisuje predsjednica Republike Hrvatske, a ne Vlada.

“Sabor se raspušta ako mu prije toga ne istekne mandat, a istječe mu 22. ili 23. prosinca. Sabor se raspušta i nakon toga u zakonskom i ustavnom roku predsjednica Republike raspisuje izbore za Hrvatski sabor. To tako funkcionira već više od 20 godina”, rekao je Milanović.

Podijeli 1 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani