Plenković komentirao aferu oko nekretnina ministra Kujundžića koju je razotkrio Telegram. Kaže da će razgovarati s njim

'Vjerujem da će to pojasniti', kazao je Plenković novinarima

ZADNJA IZMJENA: sij 22, 2020
Foto: N1

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas iz Davosa situaciju vezanu uz nesrazmjere vrijednosti imovine ministra zdravstva Milana Kujundžića, koje je otkrio Telegram, i podataka koji su objavljeni u njegovoj imovinskoj kartici.

“Nisam imao vremena puno vidjeti, vidio sam sad prije susreta s vama, vidjet ću se sutra s ministrom pa ću s njim razgovarati, vjerujem da će to pojasniti”, kazao je Plenković, a prenio N1.

Što je otkrio Telegram?

Podsjetimo, Telegram je prvo jučer objavio kako je obitelj Kujundžić kupila novu kuću u zagrebačkom Maksimiru, no iz ministrove imovinske kartice nije jasno odakle im za to novac, a o tome opširnije možete pročitati ovdje.

Danas smo pak otkrili još veći problem s transparentnošću imovine ministra zdravstva. Kako nedvosmisleno proizlazi iz imovinske kartice, Kujundžić je prijavio da obiteljska kuća u Markuševcu, u kojoj sa suprugom godinama živi, vrijedi samo 900.000 kuna. Problem je u tome što ministra demantiraju službena vještačenja banaka koje su od 2010. nekoliko puta procjenjivale tu nekretninu. Naime, vještaci PBZ-a procijenili su nekretninu na više od dva milijuna kuna, a vještaci OTP banke na nešto konzervativnijih 1,6 milijuna kuna – i dalje 800.000 kuna više od ministrove procjene.

Zdravka Grund
Telegram autor
1907 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program