Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Ubrzo nakon što ju je predsjednik HSS-a suspendirao, javila se i Petir, kaže da je se Krešo Beljak boji

Beljak je suspendirao 100 članova HSS-a, među kojima je i Petir

collage11
Pošalji Podijeli Tweetaj

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak održao je press konferenciju za medije na temu “Aktualna situacija u HSS-u nakon parlamentarnih izbora” s početkom u 10.00 sati. Objavio je kako će suspendirati 100 članova stranke i kako ostaju oporba.

Čestitao je HDZ-u i Mostu na izbornoj pobjedi. “HSS će sa svojih 5 saborskih zastupnika biti konstruktivna opozicija”, rekao je i kako priče koje kruže o raskolu nisu istinite te kako su jedinstveni.

“Moram istaknuti da bi rezultat izbora bio bolji da nije bilo opstrukcije od strane nekih članova, koji su radili protiv stranke. Ja sam stoga odlučio iskoristiti statutarne mogućnosti i po svojim ovlastima privremeno udaljiti 100 članova stranke, među kojima su najeksponiranija imena Darko Koren i Marijana Petir.

Članovi bojkotirali kampanju

To ne znači njihovo izbacivanje, nego pokretanje postupka gdje će pred stranačkim tijelima objasniti svoje postupke. Molim ih da se tijekom postupka suzdrže od komentara u medijima”, kazao je.

“Gospođa Marijana Petir je na društvenim mrežama cijelo vrijeme kampanje ponavljala da nije ni s nikim u koaliciji”, kazao je Beljak i dodao da je bila zastupnica u nekoliko navrata i da joj je stranka puno pružila. “Nije se pojavila niti na jednom skupu u kampanji”, rekao je.

‘Stranka se sustavno uništava 10 godina’

“Svi oni koji su suspendirani imaju pravo od 8 dana na žalbu”, rekao je i kazao kako očekuje da će se neki žaliti. “Nedopustivo je da u mjestima gdje imate 100 članova, dobijete 1 glas”, rekao je i dodao da se to dogodilo u više mjesta.

“Stranka je sustavno 10 godina uništavana, a pojedinci su jako dobro živjeli od toga. Ako netko ne razumije da je stranka ispred pojedinaca, ja mislim da takvima nije mjesto u HSS-u, novom HSS-u”, zaključio je press konferenciju Beljak.

Odbacio spekulacije

Beljak je i ranije kazao kako HSS neće biti dio buduće Vlade, niti da ga je u tom smislu kontaktirao Andrej Plenković. “Mi ćemo biti opozicijska Vlada”, kazao je prije Beljak.

Bio je to svojevrstan odgovor na spekulacije da će HDZ pokušati sastaviti Vladu i s nekim zastupnicima iz Narodne koalicije, odnosno onima iz HSS-a i HNS-a.

Petir kaže da se Beljak boji da će se kandidirati

Nakon što je šef HSS-a Krešo Belljak najavio njezinu suspenziju oglasila se Marijana Petir.

“Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji, koju je gospodin Beljak najavio prije nekoliko trenutaka. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a.

Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima, te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići”, napisala je na Facebooku.

Pročitaj i ovo   
Podijeli 126 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani