Policija je objavila detalje sudara na A3 kod Ježeva; kamionom udario u teretnjak čiji je vozač stao promijeniti gumu

Još nije poznat identitet stradalih vozača jer su tijela uništena u požaru

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020

Danas poslijepodne otvoren je lijevi trak kolnika autoceste A3 u smjeru istoka gdje se jučer dogodio težak sudar tri kamiona i dva automobila u kojem su dvije osobe poginule. Policija je do sada uspjela utvrditi kako je do udesa došlo.

Prema službenim informacijama nesreća se dogodila tri kilometra nakon odmorišta Ježevo gdje je vozač, čiji identitet još nije utvrđen, naišao kamionom s prikolicom crnogorskih nacionalnih oznaka.

Kobno prestrojavanje na autocesti

Kada se na tom mjestu počeo prestrojavati iz lijeve u desnu prometnu traku izgleda da je izgubio nadzor nad upravljačem jer je vozilo nastavilo skroz do zaustavne trake. Tamo se u tom trenutku nalazio jedan zaustavljeni kamion turskih registracija čiji je vozač, kojem također još nije utvrđen identitet, mijenjao gumu na prikolici.

Uslijedio je nalet crnogorskog kamiona na kamion iz Turske. Od siline sudara oba kamiona su se zapalila. Zatim je turski kamion odbačen unaprijed te je naletio na još jedan kamion s prikolicom, također turskih oznaka koji je bio ispred njega zaustavljen jer je vozač pomagao svom sunarodnjaku promijeniti gumu. I taj treći kamion planuo je nakon naleta.

Još se utvrđuje identitet stradalih

Uslijed sudara rasuo se teret sa sva tri kamiona. Tako je jedna rola bala papira pala na prednji dio osobnog automobila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka koji je naišao lijevom trakom autoceste iza kamiona. Stražnji dio zahvatio mu je pak požar s kamiona koji se proširio.

Vatra je zahvatila i metalnu zaštitnu ogradu i na travnatu površinu kraj autoceste. Još satima kasnije požar su gasili lokalni vatrogasci.

Potvrđeno je da su u nesreći dvojica muškaraca poginula i to jedan državljanin Crne Gore, a drugi Turske. Ostali detalji njihovog identiteta nisu potvrđeni. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Nitko drugi u ovom teškom udesu nije ozlijeđen. Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo da se očevid nastavlja.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2039 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program