Plenković komentirao Sinčićevu akciju s lubenicama, pa zadužio Božinovića da osigura Markov trg

Sinčića je pritom nazvao novopečenim ekspertom za poljoprivredu i zahvalio mu na lubenicama

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Screenshot YouTube

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić izveo je danas neobičan performans na Markovom trgu. Iskrcao je ondje kombi lubenica čime je, kako je pojasnio, želio ukazati na neravnopravan položaj hrvatskih u odnosu na europske poljoprivrednike. Taj njegov potez potom je na sjednici Vlade komentirao premijer Andrej Plenković.

“Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje”, kazao je premijer.

Policija zatečena performansom

Policija je navodno bila zatečena Sinčićevom akcijom. Sinčić je, pak, nakon iskrcavanja lubenica na Markovom trgu kazao kako one predstavljaju “sto tisuća drugih lubenica i drugog voća i povrća koje će ove godine biti zaorano ili uništeno” jer su uvozni proizvodi, često niže kvalitete, preplavili hrvatsko tržište i sistematski uništavaju domaću proizvodnju.

Kazao je kako je stanje neodrživo, da domaći poljoprivrednici nemaju nikakvu računicu, a da država ne čini ništa da bi se situacija poboljšala. Onda se, kako je rekao, svi na kraju čude gdje je nestalo hrvatsko selo.

Zdravka Grund
Telegram autor
1907 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program