Plenković, koji hoda okolo i sa svima se rukuje, kaže da građani trebaju slušati epidemiologe i ne rukovati se

Epizodicu iz Varaždina svalio je na predsjednika Milanovića

ZADNJA IZMJENA: ruj 10, 2020
Foto: Twitter/screenshot
Što se upravo događa s koronavirusom:

Premijer Andrej Plenković poručio je građanima u četvrtak sa sjednice Vlade da slušaju ministra zdravstva Vilija Beroša i epidemiologe i da se ne rukuju, te da vode računa o higijeni, distanci i dezinfekciji.

“Vodimo računa o odgovornosti i tri točke – higijena, distanca, dezinfekcija. Nemojte se rukovati. Ja sam se neki dan rukovao jer mi je već dosadilo odbijati rukovanje predsjedniku Republike, ali nemojte se rukovati. Slušajte ministra Beroša i naše epidemiologe”, rekao je Plenković u uvodu sjednice.

‘Ti si kao Janša sada’

Plenković i Milanović rukovali su se u Varaždinu gdje je u okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije u utorak održana svečana sjednica Županijske skupštine. Kamera RTL-a snimila je Milanovića koji je prišao Plenkoviću, s njim se rukovao i potom nastavio pozdravljati druge okupljene osobe, a tek što se okrenuo Plenković mu je uz smijeh rekao: “Ti si kao Janša sada”.

Iako se prije nekoliko mjeseci na Pantovčaku, gdje je došao po mandat za sastavljanje Vlade, nije želio rukovati s Milanovićem, Plenković se prije neki dan bez problema rukovao sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, unatoč tome što iste epidemiološke mjere vrijede i sada kao i prije nekoliko mjeseci.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program