Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Tonino Picula gostovao je na Novoj, potvrdio je da misli SDP voditi iz Bruxellesa i to, smatra, nije problem

S gospodinom Piculom razgovarala je novinarka Tatjana Krajač

Pošalji Podijeli Tweetaj

Tonino Picula upravo je novinarki Tatjani Krajač potvrdio kako je donio konačnu odluku, kandidirat će se za predsjednika SDP-a.

Kao građanin, objašnjava, želi da u političkoj utakmici sudjeluje europska, snažna socijaldemokratska stranka. “S druge strane želim da SDP predvodi promjene u Hrvatskoj”.

Na pitanje je li spreman napustiti Europski parlament, ekstenzivno je objašnjavao kako se Hrvatska dugo trudila da uđe u Europsku uniju. “Ja tamo nisam došao slučajno, dvaput sam osvojio najveći broj preferencijalnih glasova”.

Stranka koja prolazi prilično lošu fazu

Vjeruje, naglasio je, da kao predsjednik SDP-a možu djelovati iz Bruxellesa. “Mislim da jedna stvar ne iskljucuje drugu”, komentirao je. Novinarka Nove TV, koja je vodila intervju, replicirala mu je može li stranku, koja je u vrlo lošem položaju, podići ako nije u Zagrebu.

“Mislim da nije dobro da se vodi samo s Iblerovog trga”, kazao je gospodin Picula, naglasivši kako misli ojačati regionalne stranačke ogranke. “Onog trenutka kada ću, kao predsjednik SDP-a, ući u Sabor, onda doista ne mogu ostati član parlamenta u Bruxellesu. Do tada vjerujem da moja funkcija u EP može samo pojačati i međunarodnu poziciju SDP-a, ali i Hrvatske”.

U dijelu razgovora o Zoranu Milanoviću kazao je kako “nitko ne može do kraja isključiti svoju odgovornost za loš rezultat na parlamentarnim izborima. Međutim, gospodin Milanović, najavljujući svoj odlazak s čelne pozicije, na neki je način preuzeo i dobar dio odgovornosti za ono što se dogodilo”.

Odgovor Aleksandri Kolarić koja ga je sinoć napala

Volio bi, naglasio je, da uz njega i gospodina, Ostojića još članova SDP-a istakne svoju kandidaturu za predsjednika. “Za razliku od nekih drugih stranaka, kod nas načelo jedan član jedan glas nije samo formalno. Odnosno samo jedan kandidat. Mislim da SDP mora poticati i druge da se na taj način unutarstranački organiziraju i da služimo kao moderan model i za druge političke takmace”.

Osvrnuo se i na Aleksandru Kolarić koja ga je jučer napala na Twitteru. “Previše ljudi u posljednih nekoliko godina pasiviziralo seili izašlo iz SDP-a. Svi oni koji smatraju da mogu doprinijeti stranci, trebaju naći načina kako da i doprinesu. Nitko nije isključen. Ja sam uvijek bio za taj inkluzivni pristup. Ali naravno, treba prije svega poštovati i procedure i ne vidim da bi onda bilo nekih problema. Onaj tko zagovara eliminaciju procedura, taj naprosto ne želi dobro SDP-u”.

Podijeli 225 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani