Pariška policija likvidirala napadača koji je nožem ubio čovjeka. Sumnja se na terorizam

Otvorena je istraga za 'ubojstvo vezano uz teroristički motiv'

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: AFP/Ilustracija

Francuska policija u petak je ubila napadača koji je hladnim oružjem usmrtio muškarca u predgrađu Pariza, rekao je policijski izvor. Ranije je rečeno da je napadač ubodom nožem u vrat usmrtio svoju žrtvu, a zasad nije jasno je li ju i obezglavio jer su izvješća proturječna.

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma objavilo je da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17,00 sati, u blizini jedne školske institucije. Glasnogovornik policije rekao je da je ubijen školski profesor.

Sumnja se na terorizam

Otvorena je istraga za “ubojstvo vezano uz teroristički motiv” i za “zločinačko terorističko udruživanje”. Drugi je policijski izvor rekao da je napadač vikao ‘Allahu Akbar’.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz. Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su jednog mrtvog muškarca i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. On im je prijetio hladnim oružjem koje im je izgledalo poput noža, te su otvorili vatru i ubili ga.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program