Novi detalji istrage: Poduzetnika Puklina kamere su snimile s torbama koje stavlja u automobil svoje supruge

Istražitelji vjeruju da je u tim torbama bio novac Dragana Kovačevića

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poduzetnik Goran Puklin snimljen je kako odnosi i donosi torbe iz svog stana kroz stubište zgrade u kojoj živi, u garaži te ih stavlja u automobil svoje supruge. Istražitelji vjeruju da je u tim torbama bio novac Dragana Kovačevića , točnije 4,5 milijuna kuna u raznim devizama i apoenima.

USKOK od prošlog tjedna Puklina tereti za pranje novca dok se Kovačeviću na teret stavlja da ga je na to potaknuo. Među dokazima, kako proizlazi iz rješenja o proširenju istrage, nalaze se snimke nadzornih kamera iz zgrade u Adžijinoj ulici gdje živi obitelj Puklin, ali u kojoj stan ima i Dragan Kovačević.

Vozač torbe unio u spremište

Prateći Kovačevića policajci su 16. rujna snimili njegovog vozača kako odnosi tri torbe iz kluba u Slovenskoj 9, dolazi Fiatom do te iste zgrade, te unosi torbe u zajedničko spremište. Kamo ih je točno stavio u spremištu nije poznato budući da u njemu nema kamera, no vozač je snimljen dok je otključavao vrata spremišta i u njega ulazio.

Nešto kasnije tog dana i Puklin se kretao tim dijelom zgrade, odnoseći dvije torbe iz stana. Snimljen je i kako te torbe stavlja u suprugin automobil, no njegov ulazak u spremište nije zabilježen. I dok Puklin tvrdi da u spremištu nije ni bio već je u panici zbog policajaca koji su motrili zgradu pokušao sakriti vlastiti novac koji je držao u stanu, policija i USKOK sumnjaju da je vješto izbjegao kameru pred spremištem.

Zahtjev obrane

U nastavku istrage Puklinova obrana, kako je najavljeno, tražit će da se pregledaju snimke svih nadzornih kamera u zgradi, a ne samo onih što ih je među dokazima priložila policija.

Naime, Puklin od početka tvrdi da novac nije Kovačevićev već njegov, a to je jučer potvrdila i njegova supruga Mirela Alerić Puklin, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu. Ona je zbog ove afere odlučila zatražiti razrješenje s te dužnosti.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2039 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program