Novi detalji napada: Bezuk je navodno prespavao u hostelu u centru, do Markovog trga stigao taksijem

I dalje se ne zna zašto je izvršio napad

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Danijel Bezuk, 22-godišnjak koji je u ponedjeljak ujutro izvršio napad na Markovom trgu i ranio policajca koji je čuvao zgradu Vlade, u Zagreb je navodno došao u nedjelju. Mladić koji je s roditeljima živio u kutinskom prigradskom naselju Kletište prespavao je u hostelu u centru grada, neslužbeno doznaje RTL.

U ponedjeljak ujutro taksijem se dovezao do Markovog trga, gdje je pucao na policajca ispred Banskih dvora. Prema rekonstrukciji događaja koji su se odigrali toga jutra, Bezuk je ispalio veći broj hitca, od kojih su neki završili u zgradama državnih institucija koje se nalaze na Markovom trgu.

Nova saznanja

Kada mu je jedna od policajaca koji su se tamo našli uzvratio paljbu, mladić je pobjegao s mjesta događaja. U idućih pola sata odbacio je pušku kojom je izveo napad i objavio posljednju poruku na Facebooku. Nedugo nakon toga stigao je do zagrebačkog Jabukovca, gdje je počinio samoubojstvo hicem iz pištolja.

Veći dio događaja od tog jutra rekonstruiran je nedugo nakon napada. Javnosti do sada nije bilo poznato kada je Bezuk došao u Zagreb, ni kako je stigao do Markovog trga. Još uvijek se traga za odgovorom na pitanje je li netko mladića izravno potaknuo na zločin koji je počinio.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2110 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program