Nobilo zadovoljan oslobađanjem Todorića. ‘Možda DORH iz ovoga nauči lekciju’

Tužiteljica je najavila da će se žaliti na presudu

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020

Bivši većinski vlasnik Agrokora Ivica Todorić i troje suokrivljenih oslobođeni su krivnje da za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz te tvrtke. Sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je kako tijekom postupka nije dokazano da su Todorić i ostali izvukli novac iz Agrokora onako kako je tužiteljstvo tvrdilo. Todorić je nakon presude prozvao premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da stoje iz namještanja procesa protiv njega, najavivši kako se neće aktivno braniti ni na suđenju za „veliki Agrokor“ koje ga očekuje.

Tužiteljica Karolina Dragičević rekla je novinarima je nakon čitanja presude kako smatra da je sudsko vijeće pogriješilo oslobodivši Todorića i suokrivljenike. „Sudsko vijeće nije dovoljno analitično pristupilo ocjeni materijalnih dokaza, dok je s druge strane bilo vrlo nekritično spram pojedinih personalnih dokaza. Svakako ćemo podnijeti žalbu protiv ove presude“, najavila je tužiteljica, koja ipak nije prihvatila ocjenu da je ovakav ishod suđenja fijasko njezine strane.

Nobilo je zadovoljan porukom DORH-u

Odvjetnik Anto Nobilo novinarima je rekao kako je oslobađanje Todorića i ostalih bila jedini mogući ishod. „Poslana je važna poruka prema Državnom odvjetništvu, a to je ne možete podizati optužnice bez ijednog dokaza. Državno odvjetništvo nije predložilo niti jednog svjedoka osim onog koji je bio periferan, koji nama nije koristio, a nije ni štetio. Svi ostali su oni koje je obrana predložila. Jedanput zauvijek treba prestati optuživati, a da nemate dokaza. Ovaj predmet je bio kratak, ali to se događa i u velikim predmetima, koji traju po 10-15 godina pa svi na njih zaboravimo”, kazao je Nobilo.

On, za razliku od tužiteljice Dragičević, smatra kako ishod suđenja Todoriću jest fijasko DORH-a. „Nitko nije mogao ni pomisliti da optuži gospodina Todorića u ovom trenutku“, naglasio je odvjetnik, rekavši kako nema logike u tome da je Todorić oštetio vlastitu tvrtku. Na kraju je još jednom naglasio da treba popraviti rad Državnog odvjetništva kako se više ne bi rušio dignitet tužilaštva.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2144 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program