Nezgodno je kad političarima izvuku stare izjave; kao ova u kojoj Milanović 2012. jako hvali Gong

Predsjednik ih je neki dan napao, a dok je bio premijer govorio je da su 'institucija kojoj se vjeruje'

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020

Predsjednik Zoran Milanović danima neumorno napada sve koji su ga na bilo koji način prozvali zbog njegovih odlazaka u Klub Dragana Kovačevića, a nedavno je udario i po Gongu. Za slučaj da vam je promaknulo, uzrujali su ga jer su ga prijavili Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Zbog toga ih je nazvao “kruhoborcima” koji se bore “za komad tuđeg kruha”, a prijavu “nečasnom i jadnom”.

Konkretno, rekao je ovako: “Tko je GONG, kako se zove osoba koja me prijavila? Mislim, GONG nije institucija. Što je GONG? To su ljudi čiji se bivši predsjednici udomljuju u SDP-u, pa onda traže posao okolo. Čisto da opet budem bezobrazan i kažem tko je tko, što je užasno bitna stvar. Dakle, to su kruhoborci, bore se za komad tuđeg kruha cijelo vrijeme”.

Kad je bio premijer, jako ih je hvalio

Kako to i inače biva s političarima, nerijetko ih možete uhvatiti da su prije koju godinu govorili neke posve druge stvari. Iz Gonga su tako danas Milanoviću izvukli izjavu iz 2012. kad je bio premijer. Milanović je kao predsjednik Vlade na 15. rođendanu Gong nazvao institucijom i poručio političkim strankama da se ugledaju na udrugu civilnog društva. Usput ih je baš jako nahvalio.

“Gong je jedna od tih institucija kojoj se vjeruje. Vjeruje se zato jer je aktivna, a nije militantna; jer je naporna, a nije iritantna. Iza nje ne stoje nikakvi interesi, već želja da se nešto unaprijedi u općem dobru”, rekao je Milanović, a prenosi Gong na svom Twitteru.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program