Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Naoružani napadači upravo u Bagdadu oteli najmanje 18 turskih radnika

Turci su radili za tvrtku koja u sjevernom Bagdadu gradi nogometni stadion

Iraqi Sunni men presented as former jihadists fighting alongside the Islamic State (IS) group who defected to join Iraq government forces take position in Amriyat al-Fallujah, in Iraq's Anbar province, on May 26, 2015. Iraqi forces took up positions on the southern outskirts of Ramadi, officials said, taking two neighbourhoods and moving into Anbar university. Army and police forces as well as allied paramilitaries clashed with IS fighters to take full control of Taesh and Humeyrah, an army colonel said. AFP PHOTO / HAIDAR HAMDANI
Pošalji Podijeli Tweetaj

Naoružani napadači oteli su najmanje 18 turskih djelatnika tvrtke koja gradi nogometni stadion u Sadr Cityju, dijelu sjevernog Bagdada. Policijski časnik rekao je da su Turke oteli napadači u pick upovima, piše AFP. Agencije su ranije javile da je oteto 16 radnika, ali direktor tvrtke za koju rade oteti Turci rekao je Reutersu da ih je oteto 18.

“Ljudi odjeveni u vojne uniforme provalili su u tri ujutro i oteli sve te ljude”, rekao je izvršni direktor tvrtke Nurol Ugur Dogan.

Mogući i politički motivi za otmicu

Iz policije su objavili da su oteta trojica inženjera, kao i djelatnici u administraciji te radnici. Još nije poznat identitet otmičara. Otmice za otkupninu velik su i stalan problem u Bagdadu. Moguće je da za ovu otmicu postoje i politički motivi.

Sadr City je snažno uporište provladinih šijitskih milicija, koje se bore protiv džihadista tzv. Islamske države. Ankaru optužuju za pomaganje džihadistima, koji su zauzeli i veliko područje u Siriji, u blizini južne turske granice. S druge strane, tzv. Islamska država je prošlog mjeseca optužila turskog predsjednika Tayyipa Erdogana da je “prodao zemlju kršćanima”, kao i da je dozvolio Amerikancima da koriste turske baze “samo da bi ostao na vlasti”.

Pročitaj i ovo    
Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani