Nakon što je bivši zaposlenik u Nedjeljom u 2 pričao o kriminalu u Vindiji, javili su se iz tvrtke, kažu da ih taj gospodin već dugo ucjenjuje

Rajko Dondur tvrdi, između ostalog, da je nosio mito šefu fonda za privatizaciju

ZADNJA IZMJENA: tra. 10, 2017

U Nedjeljom u 2 gostovao je izvjesni Rajko Dondur, umirovljeni ekonomist iz Varaždina koji je 29 godina radio u Vindiji. U emisiji Aleksandra Stankovića kazao je da se u toj tvrtki godinama događao ozbiljan kriminal. Između ostalog, tvrdi da je ranih 90-ih osobno odnio 20.000 maraka mita tadašnjem predsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju, mjesec dana prije nego je Vindiji na natječaju dozvoljeno preuzimanje Koke.

Iz Vindije su vrlo brzo poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.


“Poslovni sustav Vindija u potpunosti odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.

Prije svega treba jasno reći da se ovdje radi o izjavama čovjeka za kojeg imamo čvrste materijalne dokaze da je iznošenjem raznih neutemeljenih tvrdnji ucjenjivao i iznuđivao Poslovni sustav Vindija zbog čega ćemo protiv istog već sutra biti primorani podnijeti kaznenu prijavu.

‘Indikativan je i termin ovog istupa’

Vjerujemo da ove informacije gospodin Dondur u pripremi razgovora nije podijelio s novinarima HRT-a, za razliku od podataka o svojim kaznenim postupcima i presudama o kojima je govorio.

Poslovni sustav Vindija u ovom je trenutku prvenstveno usmjeren na pronalaženje rješenja problema između dobavljača i Agrokora i očuvanje radnih mjesta. Indikativan je trenutak u kojem se javljaju ove klevete, no spremni smo nositi se i s ovakvim podmetanjima”.