Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Mumificirano tijelo Nijemca koji je posljednjih 20 godina plovio morem, pronađeno je na njegovoj jedrilici

Avanturist koji je 20 godina plovio svijetom pronađen je mrtav

1
Pošalji Podijeli Tweetaj

Mumificirano tijelo njemačko avanturista pronađeno je na napuštenoj jedrilici ovog vikenda na južnim obalama Filipina. Tijelo 59-godišnjeg Manfreda Fritza Bajorata pronašla su dva ribara na napuštenoj jedrilici na obali u blizini grada Barobo, javlja Daily Mail.

Nesretni Nijemac pronađen je kako sjedi u blizini radio telefona, te pokušava pozvati u pomoć.

Jedrilica SAYO

Lokalni stanovnik Christopher Rivas (23), stanovnik Poblaciona u Barobu, lovio je ribu sa svojim prijateljem skoro 40 milja od obale kada je ugledao jedrilici bijele boje i slomljenog jedra.

Jedrilicaduga 12 metara, imena SAYO bila je na plovidbi oko svijeta posljednjih 20 godina. Unutar kabine, od kojih je veći dio pod vodom, pronađeni su foto albumi, odjeća i razasute konzerve hrane.

Nejasno je koliko je dugo Manfred, koji je identificiran zahvaljujući papirima, bio na brodu ili što ga je ubilo. Njegov prijatelj rekao je za Bild da je zadnji put čuo za njega prije godinu dana na Facebooku kada mu je bio rođendan.

Mumificirano tijelo

Suhi oceanski vjetar, visoka temepratura i slani zrak rezultirao je time da je njegovo tijelo sačuvano. Muškarac je prekinuos a ženom 2008. godine, koja je bila na putu s njim, a ona je kasnije umrla od raka.

Jedriličar Dieter koji ga je upoznao 2009. rekao je za Bild: “Bio je vrlo iskusan mornar. Ne vjerujem da bi on uplovio u oluju. Vjerujem da se jarbol slomio nakon što je već bio mrtav”.

Njegovo tijelo poslano je na obdukciju u Butuan, a glasnogovornica policije Goldie Lou Siega na Filipinima rekla je kako nemaju dokaz da je druga osoba bila na brodu, niti je na jedrilici pronađeno oružje.

Koliko je plutala jedrilica?

Forenzičar iz Koelna kazao Mark Benecke kazao je Bildu “Način na koji je sjedio čini se da ukazuje na to da je smrt bila neočekivana, možda od srčanog udara”.

Manfred je morem polovio 20 godina, te je prošao više od pola milijuna nautičkih milja. Vjeruje se kako ima kćer Ninu, piše Daily Mail, koja radi kao kapetan teretnog broda.

Još uvijek nije jasno koja je bila njegova profesija. Ne postoje izvješća da je nakon 2009. bio u kontaktu s bilo kime, ali policija ne vjeruje da je njegova jedrilica plutala 7 godina.

 

 

Podijeli 2 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani