Milanović podsjeća na nezgodnu HDZ-ovu prošlost s huškanjem. Novi status posvetio je Karamarku

Predsjednik podsjeća na svoj govor koji je održao na sjednici Vlade 2012.

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović maloprije je na Facebooku objavio novi status u kojem podsjeća na svoj govor sa sjednice Vlade iz vremena dok je bio premijer. U njemu ponovno udara na premijera Andreja Plenkovića koji je jučer rekao kako je Milanović “bacio sjeme mržnje prema njemu” koje inspirira desnicu. Rekao je i kako je to predsjednikovo neprijateljstvo završilo napadom u kojem je na Markovom trgu u ponedjeljak ranjen policajac.

“Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament. Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?”, napisao je Milanović u uvodu statusa.

Govor o nenarodnoj vlasti

Zatim je prenio dio svog govora koji je održao na toj sjednici Vlade u lipnju 2012., a niže ga možete pročitati u cijelosti.

“Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranja vatrom i nazivanja naše vlasti nenarodnom vlasti. Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine. Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji.”

Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih…

Posted by Zoran Milanović on Friday, October 16, 2020

Više s weba
Ostanite uz telegramov program