Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Mađarska zbog izbjeglica osniva šest odreda tzv. graničnih lovaca (u njima će služiti i stotine maturanata)

Zaštita granice sa Srbijom bit će pojačana s 2106 osoba

Migrant people stand on Serbian side of the metal fence beside a Hungarian police official near the Hungarian village of Asotthalom of the Hungarian-Serbian border on August 27, 2015. As Hungary scrambles to ramp up defences on its border with Serbia, refugees continued to surge into the country in record numbers, police figures confirmed.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Pošalji Podijeli Tweetaj

U Mađarskoj je osnovana Direkcija pogranične policije koja će funkcionirati u sklopu Policije u pripravnosti i kojom će zaštita granice sa Srbijom biti pojačana s 2106 osoba. Portal Vojvodina danas prenosi da će unutar ove nove organizacije postojati šest odreda “graničnih lovaca”.

Granični lovci bit će i maturanti

U tim odredima, koji počinju s radom 15. rujna, sudjelovat će i 876 maturanata Policijske srednje škole koji će biti na probnom radu. “Granični lovci” nemaju posebne nadležnosti, već se na njih odnosi zakon o policiji i policijska pravilo službe, piše Tanjug.

Mađarska državna novinska agencija MTI izvijestila je, pozivajući se na policijske izvore, da je od početka ove godine do nedjelje u ponoć tamošnja policija “uhvatila 153.561 osobu koja je ilegalno prešla granicu sa Srbijom”.

Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani