Ludilo se nastavlja. Trump je prekinuo izolaciju i vratio se u Ovalni ured

Američki predsjednik izašao je iz bolnice unatoč zarazi koronavirusom

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu se vratio u Ovalni ured, prekinuvši tako izolaciju nakon što je hospitaliziran zbog koronavirusa.

Iz Bijele kuće su javili kako su Trumpa informirali o prijetećem uraganu u Meksičkom zaljevu i pregovorima o dodatnim poticajima za koronakrizu, iako je Trump dan ranije prekinuo pregovore o dodatnoj pomoći.

Od jučer se pokušava vratiti u Ovalni ured

Nezadovoljan privremenim redom koji su mu osigurali u Bijeloj kući, gdje se izolirao nakon povratka iz bolnice, Trump se od utorka pokušavao vratiti u Ovalni ured, piše CNN.

Trumpov predstojnik ureda Mark Meadows novinarima je ranije rekao kako je Trumpov raspored trenutno fluidan i da će se prilagođavati njegovom zdravstvenom stanju. “U slučaju da odluči ići u Ovalni ured, za to smo osigurali protokole”, rekao je.

Dosad je, inače, za najmanje 27 Trumpovih najbližih suradnika potvrđeno da su zaraženi koronavirusom.

Nema simptoma i stabilno je

Službeni liječnik Bijele kuće Sean Conley ranije danas je objavio da Trump u posljednja 24 sata nije imao simptome covida-19, a liječnički pregled i pretrage pokazali su da mu je stanje i dalje stabilno.

Conley je u priopćenju objavljenom s Trumpovim odobrenjem rekao da predsjednik nije imao temperaturu više od četiri dana te da mu nije bio potreban niti je primio dodatni kisik tijekom cijele hospitalizacije.

Trump je u bolnici završio u petak nakon što su testovi pokazali da je pozitivan na koronavirus. U Bijelu kuću se vratio u ponedjeljak.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program