Kovačević odvjetnik tvrdi da mogu dokazati kako je sva imovina bivšeg šefa Janafa stečena legalno

'Ako je u medijima pisalo suprotno, onda taj medij nije dobro istražio svoj dio posla', dodao je

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića optuženog u aferi Janaf, komentirao je danas za N1 posljednje navode iz afere da je njegov klijent skrivao novac kod prijatelja, odnosno Gorana Puklina, supruga tužiteljice iz afere Agrokor.

Kazao je kako obranu ne može iznositi medijski, ali da će taj navod osporiti. “Čitav niz činjenica još nismo saznali. Većinu smo saznali iz medija i jako nas zabavlja taj rasplet. Bitnije nam je bilo da je Puklin rekao da je novac njegov, a ne od Kovačevića, u tome će se poklopiti naše obrane”, kazao je Farčić.

Pretresi stanova

Osvrnuo se i na pretrese stanova pa je tako kazao kako za njih ne postoje posebne najave. “Za to saznate pola sata do sat ranije, pozovu vas da dođete. Pogrešna je slika da postoji raspored pretraga stanova. Policija dolazi bez najave s namjerom da se pronađu dokazi”, kazao je.

Farčić tvrdi da može dokazati da je sva imovina Dragana Kovačevića zarađena legalno. “Ako je u medijima pisalo suprotno, onda taj medij nije dobro istražio svoj dio posla”, rekao je odvjetnik u trenutku dok se nalazio ispred zatvora u Remetincu.

Napomenuo je da mu je zbog pritvora otežana komunikacija s klijentom: “Bilo bi lakše da ne moram svaki dan cukati torbe u zatvor. Ovo sve više izgleda kao libreto, a ne klasični kazneni postupak”, prokomentirao je.

Zdravka Grund
Telegram autor
1924 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program