Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Izgleda da u HSLS-u nisu baš prezadovoljni kako je krenula nova Vlada

Josip Budimir kazao je kako se ambicioznije trebalo ići u rezanje

Pošalji Podijeli Tweetaj

Josip Budimir ekonomski strateg HSLS-a o kojem se prije izbora pisalo kao izglednom ministru gospodarstva Domoljubne koalicije, nije najzadovoljniji državnim proračunom za 2016.

Smatra kako se ambicioznije trebalo ići u rezanje rashoda.

‘Radujem se fiskalnom naporu od 2,5 milijardi kuna, ali bilo bi dobro da je on još značajniji i da je anticipirao određene reformske procese koji su neizostavni kako bi Hrvatska izbjegla penalizaciju kroz proceduru makroekonomskih neravnoteža’, rekao je Budimir za tportal.

Strukturne reforme

“Pred ministre se trebalo postaviti malo više zadataka i kad je riječ o racionalizaciji, ali i u pokušaju brze realizacije nekih dobitaka već u ovoj godini. Znam da je dobar dio strukturnih reformi vezan za promjenu zakonske regulative i promjenu načina generiranja prava na proračunsku potrošnju, ali vjerujem da se nekim manjim invazivnim zahvatima u regulativu moglo postići više’, uvjeren je Budimir.

Prostor za veće uštede vidi na svim rashodovnim pozicijama proračuna – od subvencija i povlaštenih mirovina pa do smanjenja broja zaposlenika u državnoj upravi.

Več ranije, proračun za 2016. stručnjaci su ocijenili kao prilično sličan onome prošle Vlade.

Pročitaj i ovo      
Podijeli 569 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani