Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Hrvatski sabor bit će raspušten na redovnoj sjednici 16. rujna, piše Hina

Za cijeli idući tjedan sazvano je izvanredno zasjedanje

29.07.2015., Zagreb - Hrvatski sabor na 18. izvanrednoj sjednici raspravlja o istupanju Hrvatske iz arbitraze o Savudrijskoj vali.  Photo:
Pošalji Podijeli Tweetaj

Hrvatski sabor bit će raspušten na redovnoj sjednici planiranoj za srijedu, 16. rujna, doznaje se u Saboru. Zastupnici bi, prema sadašnjem planu, redovno radili dva tjedna, no hoće li uistinu biti tako ili će se sjednica produžiti za koji dan, teško je reći. Sve ovisi o broju zakona koji će se naći na dnevnom redu, rečeno je u srijedu Hini.

Sabor bi, dakle, trebao biti raspušten krajem rujna ili u prvim danima listopada. Kao i uvijek prije raspuštanja, želi se da postojeći saziv donese još neke zakone, podsjećaju u Saboru. Budući da se redovno zasjedanje planira za drugu polovicu rujna, zastupnici će glavninu rujna provesti u sabornici.

Izvanredno zasjedanje za sljedeći tjedan

Naime, za cijeli idući tjedan sazvano je izvanredno zasjedanje, od 8. do 11. rujna. Učinjeno je to na zahtjev Vlade koja želi da se Sabor očituje o prijedlozima izmjena zakona o socijalnoj skrbi, trošarinama i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave, te o zakonima o stečaju potrošača i obnovljivim izvorima energije.

Nakon što se raspusti sadašnji saziv parlamenta, Hrvatsku čekaju izbori za novi saziv. Ustav uređuje da se izbori za saborske zastupnike održavaju najkasnije 60 dana nakon isteka mandata ili raspuštanja Hrvatskoga sabora, a raspisuje ih predsjednica Republike.

Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani